Δ.Τ. ΠΟΕΕΤ 05.02.2021

epeigon ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΘΑ ΠΙΕΖΟΥΜΕ, ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ...

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

05.02.2021

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΘΑ ΠΙΕΖΟΥΜΕ, ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ...

 

Κάθε μέρα η Ομοσπονδία μας συνεχίζει και εντείνει τις πιέσεις για πραγματική στήριξη των εργαζομένων του κλάδου Επισιτισμού – Τουρισμού.

Κάθε μέρα η κατάσταση γίνεται όλο και πιο δύσκολη.

  • Σήμερα 5 Φεβρουαρίου 2021 και ακόμα υπάρχουν συνάδελφοι που δεν έχουν πληρωθεί το επίδομα ανεργίας Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου.
  • Σήμερα 5 Φεβρουαρίου 2021 και ακόμα τα ένσημα μας από τις μονομερής αναστολές σύμβασης δεν έχουν φανεί στο σύστημα του ΕΦΚΑ, με αποτέλεσμα να μην μπορούν οι συνάδελφοι να πάρουν επίδομα από τον ΕΦΚΑ ενώ είναι δικαιούχοι π.χ. επίδομα λοχείας, ενώ υπάρχουν καταγγελίες για κατά τόπους ΟΑΕΔ που απορρίπτουν συναδέλφους από την επιδότηση γιατί δεν φαίνονται τα ένσημα!!! Πότε επιτέλους θα λυθεί αυτό το θέμα;
  • Σήμερα 5 Φεβρουαρίου 2021 δεν έχουν βγει ακόμα οι Εγκύκλιοι και οι Υπουργικές Αποφάσεις για τις παρατάσεις των επιδομάτων ανεργίας που η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει.
  • Σήμερα 5 Φεβρουαρίου 2021 και ακόμα η Κυβέρνηση εξακολουθεί να αποκλείει εργαζόμενους από την στήριξη καθώς εκτός παραμένουν οι εποχικά εργαζόμενοι που έληξε το επίδομα ανεργίας τον Δεκέμβριο του 2020 γιατί άκουσον άκουσον η Κυβέρνηση δεν τους παρατείνει το επίδομα ανεργίας επειδή ήδη πήραν μια παράταση στο πρώτο κύμα της Πανδημίας τον Μάρτιο του 2020.

Αλήθεια πως θα επιβιώσουν οι συνάδελφοι αυτοί;

  • Σήμερα 5 Φεβρουαρίου 2021, εξακολουθούν να είναι εκτός ρύθμισης συνάδελφοι του επισιτισμού που δουλεύουν στα νυκτερινά κέντρα μαγαζιά διασκέδασης, στα catering και όσοι δεν κατάφεραν να βρουν δουλειά φέτος.
  • Σήμερα 5 Φεβρουαρίου 2021 και οι συνάδελφοι 12μηνης απασχόλησης και στην εστίαση και στον Τουρισμό κλείνουν σχεδόν 1 χρόνο σε αναστολή σύμβασης και στα 534€ όσοι είναι δικαιούχοι γιατί και εδώ υπάρχουν κατηγορίες εργαζομένων που είναι εκτός όπως οι εργαζόμενοι με συμβάσεις μιας ημέρας (εξτρατζήδες) ή οι συνάδελφοι προερχόμενοι από τα γραφεία ευρέσεως εργασίας.

Σήμερα λοιπόν 5 Φεβρουαρίου 2021, ζούμε την απόλυτη εξαθλίωση και επιτακτικά πλέον απαιτούμε:

  • Την κάλυψη των εποχικά εργαζόμενων μέχρι να επαναπροσληφθούν με το επίδομα ανεργίας προσαυξημένο κατά 10% για κάθε προστατευόμενο μέλος.
  • Την κάλυψη όλων των συναδέλφων που δεν έχουν πάρει μέχρι στιγμής ούτε ένα ευρώ ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.
  • Κάλυψη των μισθών κατά 80% όπως προβλέπει το ΣΥΝ ΕΡΓΑΣΙΑ για όλους αυτούς που είναι σε αναστολή σύμβασης εδώ και ένα χρόνο.
  • Πληρωμή επιτέλους των επιδομάτων ανεργίας από τον ΟΑΕΔ και εμφάνιση των ενσήμων από τις μονομερής αιτήσεις αναστολών σύμβασης.

ΠΟΣΟ ΠΙΟ ΚΑΘΑΡΑ ΝΑ ΣΑΣ ΤΟ ΠΟΥΜΕ , ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ!!!

 

Υπολογισμός Μισθού

Επικαιρότητα

 

 

Αμοιβή αργίας 28ης Οκτωβρίου...

Περισσότερα...

 

 

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΡΓΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ...

Περισσότερα...

 

 

ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΔΩΡΟΥ ΠΑΣΧΑ
ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ONLINE ΕΦΑΡΜΟΓΗ...

Περισσότερα...

Εργατική Πρωτομαγιά 2021..

Περισσότερα...

Καταγγελίες Εργαζομένων