Υπερψηφίστηκε Τροπολογία για την Επιδότηση των Εποχικά Ανέργων

oaedΨηφίστηκε στο Κοινοβούλιο η τροπολογία  - προσθήκη...

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
23.10.2013

Ψηφίστηκε στο Κοινοβούλιο η τροπολογία - προσθήκη στον Ν.3986/11 που δίνει τη δυνατότητα επιδότησης 3 μηνών και 5 ημερών (3,5 μήνες με την αναλογία Δ. Χριστουγέννων) στους εποχιακά ανέργους του κλάδου που έχοντας συμπληρώσει το πλαφόν των 450 ημερών επιδότησης φέτος και 400 από το 2014 αντιμετώπιζαν την απειλή απώλειας της τακτικής επιδότησης ακόμη και για πάνω από 2 τουριστικές περιόδους.
Η τροπολογία αφορά όσους βγήκαν στην ανεργία από 1/9/2013 και απασχολήθηκαν από 100-149 ημέρες ενώ επεξέτεινε την δυνατότητα να ενταχθούν και σε όσους απασχολήθηκαν από 150-200 ημέρες (έγινε αποδεχτή από το Υπουργείο διόρθωση στην αρχική πρόβλεψη οροφής 179 ημερών).
Οι παραπάνω δικαιούχοι χρειάζεται να υποβάλλουν έγγραφη δήλωση στον ΟΑΕΔ ότι ζητούν να λάβουν την προαναφερθείσα επιδότηση των 3,5 μηνών.
Υπενθυμίζουμε στους συναδέλφους ότι χρειάζεται να αναμείνουν την δημοσίευση του Νόμου πριν προσέλθουν στον ΟΑΕΔ. Εξάλλου έχουν τη δυνατότητα να κάνουν την αίτηση τους εντός 60 ημερών από την λήξη της απασχόλησης τους. Όσοι έχουν ήδη λάβει απορριπτική απάντηση με βάση την ισχύουσα νομοθεσία είναι αναγκαίο να επανέλθουν με νέα αίτηση.

Εν τέλει η άποψη της Ομοσπονδίας είναι ότι έχοντας υπόψιν την μνημονιακή πραγματικότητα και την άμεση απώλεια των επιδομάτων που προέκυπτε για το 95% των εποχικά ανέργων στον κλάδο θεωρούμε ότι η υπερψήφιση της τροπολογίας δίνει μια προσωρινή λύση στα προβλήματα επιβίωσης των εποχικά απασχολούμενων που είναι ένα ακραίο εκτεθειμένο κομμάτι της εργατικής τάξης αμέσως μετά τους ολοκληρωτικά ανέργους.
Ο στόχος δεν μπορεί να είναι άλλος από την οριστική τροποποίηση του Ν. 3986/11 και της απαλλαγής από τα πλαφόν επιδότησης, ως τότε θεωρούμε ότι οι ελάχιστες κριτικές φωνές που αμφισβήτησαν την προσπάθεια που έγινε από το συντεταγμένο συνδικαλιστικό κίνημα κινούνται στα πλαίσια ενός τυχοδιωκτικού λαϊκισμού που στοχεύει σε κομματικά παίγνια παρά να εκφράσει τα καλώς εννοούμενα συμφέροντα των εργαζομένων.

Υπολογισμός Μισθού

Επικαιρότητα

 

 

Αμοιβή αργίας 28ης Οκτωβρίου...

Περισσότερα...

 

 

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΡΓΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ...

Περισσότερα...

 

 

ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΔΩΡΟΥ ΠΑΣΧΑ
ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ONLINE ΕΦΑΡΜΟΓΗ...

Περισσότερα...

Εργατική Πρωτομαγιά 2021..

Περισσότερα...

Καταγγελίες Εργαζομένων