Απολύσεις Εποχικά Εργαζομένων στον Τουρισμό

apolysiΑπολύσεις Εποχικά Εργαζομένων στον Τουρισμό...

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
03.10.2014

Θέμα: Απολύσεις Εποχικά Εργαζομένων στον Τουρισμό.

Με αφορμή τις δεκάδες απολύσεις που πραγματοποιεί αυτές τις ημέρες μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα στην Ρόδο (Rodos Palace, κ.Καμπουράκης Πρόεδρος Ξενοδόχων Ρόδου) απομακρύνοντας σταδιακά τους εποχικά εργαζόμενους ανεξαρτήτως της ημερομηνίας λήξης της λειτουργίας της μονάδας, η οποία ενδεχομένως θα ξεπεράσει και το τέλος Οκτωβρίου.
Η Ομοσπονδία και το Σωματείο μας στη Ρόδο αντιδράσαμε έγκαιρα καταγγέλλοντας το περιστατικό στην Κοιν. Επιθεώρηση Εργασίας Ρόδου αλλά και ενημερώνοντας τον Ειδικό Γραμματέα του ΣΕΠΕ κ. Πανταζή, η άμεση παρέμβαση του οποίου έφερε αποτέλεσμα.
Διευκρινίστηκε από το ΣΕΠΕ ότι ο τυπικός ορισμός ημερομηνίας αποχώρησης του εποχικά εργαζόμενου δεν αποτελεί δικαιολογία για την καταστρατήγηση του Ν.1346/83 που ρυθμίζει τις προϋποθέσεις επαναπρόσληψης καθώς και της Κ.Σ.Σ.Ε. Ξενοδοχοϋπαλλήλων, αφού η εργασιακή σχέση των εποχικά εργαζόμενων στα Ξενοδοχεία είναι ιδιόρρυθμα ρυθμιζόμενη ορισμένου χρόνου, η οποία λήγει ανεξάρτητα από την σταδιακή μείωση του ποσοστού πληρότητας των ξενοδοχείων μόλις παρέλθει η περίοδος λειτουργίας των τελευταίων.
Ως εκ τούτου η πρακτική των ξενοδόχων να ορίζουν ημερομηνίες λήξης της απασχόλησης διαφορετική από αυτή που θα κλείσει η μονάδα είναι παραβατική και καλούμε όλες τις περιφερειακές οργανώσεις μας να ενημερώσουν και να διεκδικήσουν την ταύτιση της απασχόλησης των συναδέλφων με αυτή της λειτουργίας της ξενοδοχειακής μονάδας.

Υπολογισμός Μισθού

Επικαιρότητα

ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΔΩΡΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ONLINE ΕΦΑΡΜΟΓΗ

Περισσότερα...

 Η ΓΣΕΕ ΣΤΟ ΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΚΛΑΔΙΚΩΝ ΣΣΕ...

Περισσότερα...

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ...

Περισσότερα...

ΠΩΣ ΑΜΕΙΒΕΤΑΙ Η 15Η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ...

Περισσότερα...

ΕΤΗΣΙΑ ΑΔΕΙΑ - ΥΠΟΛΟΓΙΜΟΣ ΜΕ ONLINE ΕΦΑΡΜΟΓΗ...

Περισσότερα...

Καταγγελίες Εργαζομένων