ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΥΡΓΟΥ

anakoinwsi 2ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΥΡΓΟΥ...

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΥΡΓΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

6/10/2014

Το Εργατικό Κέντρο Ν.Ηλείας, η απερχόμενη Διοίκηση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν.Ηλείας και η Εφορευτική Επιτροπή που ανέλαβε να διεξαγάγει τις αρχαιρεσίες του Σωματείου καταγγέλλουν την βίαιη διακοπή της Εκλογικής διαδικασίας την Πέμπτη 25/09/2014 από μια ομάδα τραμπούκων προσκείμενων στην συνδικαλιστική παράταξη του ΠΑΜΕ/ΚΚΕ με επικεφαλής την Πρόεδρο του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κάστρου Κυλλήνης Τσάση Ζωή.

Η εν λόγω κυρία μπούκαρε την δεύτερη ημέρα των αρχαιρεσιών σε αίθουσα που είχε παραχωρηθεί από το ξενοδοχείο της Grecotel απαιτώντας με θρασύτητα από την δικαστική αντιπρόσωπο να ελέγξει τα ονόματα των ψηφισάντων χωρίς να έχει καμία αρμοδιότητα ή έννομο συμφέρον.

Μετά την άρνηση της προέδρου, συνέχισε με απειλές προς τους εργαζόμενους ότι θα τιμωρηθούν αν έχουν ψηφίσει και στο δικό της Σωματείο. Μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα ειδοποίησε και εισχώρησαν στην εκλογική αίθουσα ως τραμπούκοι μια ομάδα κομματικών εγκάθετων προπηλακίζοντας, απειλώντας και εκφοβίζοντας τη δικαστική αντιπρόσωπο και την εφορευτική επιτροπή, απαιτώντας να πάρουν στα χέρια τους τις εκλογικές καταστάσεις και να ανοιχθεί εκείνη τη στιγμή η κάλπη!

Το τραγελαφικό δε ήταν πως απειλούσαν την Πρόεδρο πως θα φέρουν εκεί τον εισαγγελέα, την ίδια ώρα που τραμπούκιζαν!

Παρά τις συνεχείς εκκλήσεις και προειδοποιήσεις να αποχωρήσουν για να συνεχιστούν οι εκλογές όχι μόνο δεν υπάκουσαν αλλά εγκαταστάθηκαν δίπλα στην κάλπη απειλώντας κάθε ψηφοφόρο που πλησίαζε. Συνέχισαν με βωμολοχίες και απειλές καθυβρίζοντας τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Πύργου ως "απατεώνα συνδικαλιστή" ενώπιον εργαζομένων, Εφορευτικής Επιτροπή, δικαστικού αντιπροσώπου αλλά και πελατών!

Κατόπιν αυτών των απερίγραπτα παράνομων, αισχρών και εξευτελιστικών για το συνδικαλιστικό κίνημα συμβάντων η Εφορευτική Επιτροπή αποφάσισε τη διακοπή μέχρι νεοτέρας της Εκλογικής διαδικασίας.

Συνεδρίασε η Ε.Ε. την επόμενη μέρα κι αποφάσισε οι εκλογές να γίνουν στο Ε.Κ.Π στης 5/10 μέρα Κυριακή και ωρα 11:00-16:00. Τη μέρα των εκλογών ο Αγγελος Μπούζης η πρόεδρος Σωματείου ξεν/λων Κάστρου Κυλλήνης Ζωή Τσάση και μια ομάδα τραμπούκων ήταν εκεί από της 10:00 το πρωί και περίμεναν χωρίς καμία αρμοδιότητα,αρχίζοντας ξανά τις ίδιες απειλές στην Πρόεδρο για να ανοίξει την κάλπη.Η Πρόεδρος ειδοποίησε την αστυνομία ύστερα από την ανυπακοή τους στις υποδείξεις της.Η αστυνομία τους έβγαλε έξω κι αυτοί παρέμειναν εκεί να απειλούν ως το τέλος των εκλογών.

Οι ξενοδ/λοι της Ηλείας θα έρθουν τον επόμενο χρόνο πάλι στις εκλογές και τους προειδοποιούμε πως οι απειλές και οι τραμπουκισμοί τους δεν θα περάσουν.

Καλούμε το Συνδικαλιστικό κίνημα να λάβει θέση και τις υπερκείμενες συνδικαλιστικές οργανώσεις να απομονώσουν και να καταδικάσουν τα φασιστικά φαινόμενα τραμπουκισμού και σεχταριστικής βίας της συγκεκριμένης παράταξης που δεν μπορούν να μείνουν αναπάντητα!

Ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου

ΝΙΚΟΣ ΟΡΦΑΝΟΣ

Ο απερχόμενος Πρόεδρος του Σωματείου Ξεν/λων Ν. Ηλείας

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΤΣΙΚΑΣ