ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΠΟΕΕΥΤΕ

anakoinwsiΣας ενημερώνουμε για τις πρόσφατες εξελίξεις που αφορούν τον κλάδο και σας παρακαλούμε να το γνωστοποιήσετε σε όλους του συναδέλφους...

 

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σας ενημερώνουμε για τις πρόσφατες εξελίξεις που αφορούν τον κλάδο και σας παρακαλούμε να το γνωστοποιήσετε σε όλους του συναδέλφους.

ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΕΠΟΧΙΚΩΝ

Ενημερώνουμε ότι έχει υπερψηφιστεί στη Βουλή πρόσφατα βελτιωτική τροπολογία που αφορά όσους απασχολούνται πάνω από 200 ημέρες απασχόλησης την εποχική περίοδο δίδοντας την δυνατότητα σε όλους όσοι απασχολήθηκαν φέτος έως 230 ημέρες απασχόλησης να επιδοτηθούν. Συνεχίζουμε τις προσπάθειες με τον Υφυπουργό Εργασίας κ. Β.Κεγκέρογλου για βελτίωση και των μηνών επιδότησης αναλόγως της απασχόλησης και ελπίζουμε να υπάρξει σύντομα θετική εξέλιξη, γεγονός που θα λειτουργήσει ευεργετικά και για την εμφάνιση της αδήλωτης εργασίας στον κλάδο.

ΚΣΣΕ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ & ΖΑΧΑΡΩΔΩΝ

Πραγματοποιούνται συναντήσεις με τους εργοδότες σε διμερές επίπεδο με την τελευταία να έχει ορισθεί στο τέλος του μήνα και στην περίπτωση που καταλήξει σε αδιέξοδο θα προσφύγουμε στις υπηρεσίες Μεσολάβησης του ΟΜΕΔ.
Πλέον το νέο δεδομένο στην εξίσωση είναι η περιβόητη τροπολογία που κατέθεσε στην Βουλή ο οσφυοκάμπτης των μεγαλοεργοδοτικών συμφερόντων Υπουργός Ι.Βρούτσης με σκοπό να φαλκιδεύσει την απόφαση του ΣΤΕ για την μονομερή προσφυγή στη Διαιτησία.
Συγκεκριμένα όπως πολύ ορθά κατήγγειλε η ΓΣΕΕ η οποία απαιτεί την απόσυρση της τροπολογίας επιχειρείται απροσχημάτιστα να περιοριστεί η αρμοδιότητα του διαιτητή μόνο στο οικονομικό σκέλος και όχι στα θεσμικά κόντρα τελείως σ' αυτή την απόφαση του ΣΤΕ που υποτίθεται επιδιώκει συμμόρφωση.

ΤΑΠΙΤ ΕΦΑΠΑΞ & ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ ΕΙΣΦΟΡΩΝ

Για ενημέρωση όλων των ασφαλισμένων του Τομέα Πρόνοιας Ξενοδοχοϋπαλλήλων θέτουμε υπόψη τα κάτωθι:

• Σε ό,τι αφορά το εφάπαξ η καθυστέρηση αναμονής στην απονομή έχει εκτιναχθεί στους 22 μήνες (για την Αθήνα εκκρεμούν αιτήσεις και η έκδοση ενταλμάτων από το Δεκέμβριο 2012). Λειτουργούν επιβαρυντικά η υποστελέχωση, οι αλληλοκαταγγελίες στελεχών του Τομέα και η εξ αυτών διεξαγόμενη Ε.Δ.Ε. με αποτέλεσμα όσα εντάλματα υπογράφονται τελικά, να έχει ελεγχτεί εξονυχιστικά κάθε φάκελος για την διασφάλιση είσπραξης των εισφορών του ασφαλισμένου, εκτινάσσοντας την καθυστέρηση.
Αξίζει να επισημανθεί ότι πρόσθετη αιτία καθυστέρησης θα αποτελέσουν μελλοντικά οι περιβόητοι συντελεστές βιωσιμότητας που επέβαλε το Υπουργείο Εργασίας και οι οποίοι θα επιφέρουν άγνωστη μέχρι στιγμής περαιτέρω μείωση για το τμήμα της προϋπηρεσίας που θα προκύπτει μετά την 01.01.2014.
• Σε ό,τι αφορά τις επιστροφές εισφορών αναμένεται από το τέλος Ιουλίου η απάντηση του Υπουργείου σε ερώτημα του ΤΑΠΙΤ για το ενδεχόμενο απονομής των εισφορών όσων είχαν αιτηθεί πριν την 28η Φεβρουαρίου 2014 ημέρα που ψηφίστηκε ο Ν.4242/2014, αφού δεν προβλέπει αναδρομικά την παραπομπή της επιστροφής εισφορών στη σύνταξη, πράγμα που αφορά όσους έκαναν αίτηση μετά την παραπάνω ημερομηνία.
Είναι ξεκάθαρο ότι μαζί με όσους δήλωναν ψευδώς ότι αποχώρησαν από το επάγγελμα έκαψε και όσους πραγματικά έχουν αποχωρήσει, άλλαξαν επάγγελμα, έφυγαν μετανάστες κλπ. και σε ενδεχόμενη μεταβολή της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας θα επιδιώξουμε την τροποποίηση του παραπάνω Νόμου.
• Τέλος, είναι θετική εξέλιξη για το Ταμείο η πρόσφατη επέκταση της ασφάλισης στον τομέα Πρόνοιας Ξενοδοχοϋπαλλήλων του ΤΑΠΙΤ σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας που δεν υφίσταται ασφαλιστική κάλυψη με αποτέλεσμα να ενταχθούν στη Πρόνοια το σύνολο των Ξενοδοχοϋπαλλήλων.

Υπολογισμός Μισθού

Επικαιρότητα

ΓΣΕΕ - ΑΠΟΦΑΣΗ 24ΩΡΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ...

Περισσότερα...

ANTI-COVID-19 - Ομάδα Πληροφόρησης και Υποστήριξης Εργαζομένων...

Περισσότερα...

Δελτίο Τύπου ΓΣΕΕ - Δώρο Πάσχα 2020...

Περισσότερα...

ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΔΩΡΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ONLINE ΕΦΑΡΜΟΓΗ

Περισσότερα...

 Η ΓΣΕΕ ΣΤΟ ΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΚΛΑΔΙΚΩΝ ΣΣΕ...

Περισσότερα...

Καταγγελίες Εργαζομένων