ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕΕ-ΥΤΕ ΓΙΑ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ

dsΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕΕ-ΥΤΕ ΓΙΑ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ...

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Συναδέλφισσες – οι,

Συνεδρίασε η Ολομέλεια της Διοίκησης της Ομοσπονδίας την Τρίτη 12 Ιανουαρίου και αποφάσισε:

  1. Να συμμετέχει ο κλάδος στις απεργιακές κινητοποιήσεις που θα αποφασίσει το Γενικό Συμβούλιο της ΓΣΕΕ για τη ταφόπλακα του ασφαλιστικού, με το σφαγιασμό των συντάξεων και το σάρωμα κάθε ασφαλιστικού δικαιώματος που έχει επιφυλαχθεί για τον κλάδο μας τις τελευταίες δεκαετίες, τα όρια συνταξιοδότησης, το εφάπαξ ξενοδοχοϋπαλλήλων και τα αποθεματικά του Ταμείου μας, οι παροχές σε χρήμα των ασφαλισμένων ως συνέχεια του τ.ΤΑΞΥ και του Ειδικού Λογαριασμού Ξενοδοχοϋπαλλήλων.                                                             Απαιτείται γενικός ξεσηκωμός και συστράτευση όλων των περιφερειακών οργανώσεων, αυτό το ασφαλιστικό τερατούργημα δεν πρέπει να περάσει.
  2. Αφού αξιολόγησε τις προτάσεις του μεσολαβητή για τις Κλαδικές Συμβάσεις Επισιτισμού και Ζαχαρωδών αποφάσισε να παραπέμψει την διαπραγμάτευση στην επόμενη φάση της Διαιτησίας αναμένοντας και τη στάση των εργοδοτών, εκτιμώντας ότι οι προτάσεις παρά το γεγονός ότι έχουν αρκετά θετικά σημεία και αποτελούν τη βάση αναβίωσης των καταγγελθέντων Συμβάσεων από το 2012, με επαναφορά της πλειοψηφίας των θεσμικών όρων, όμως δεν ανταποκρίνονται στις σημερινές ανάγκες των εργαζομένων και δεν ενσωμάτωσαν αρκετά από τα αιτήματα της εργατικής πλευράς.
  3. Ενημερώθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο για την έναρξη των διαπραγματεύσεων με την ηγεσία των Ξενοδόχων όπου η διαπραγματευτική ομάδα εξέθεσε τις θέσεις μας και ζήτησε την ανανέωση της Κλαδικής μας Σύμβασης με αύξηση αποδοχών, για τη στοιχειώδη προστασία αξιοπρεπούς διαβίωσης και εργασίας των εργαζομένων.

Η εργοδοτική πλευρά επιφυλάχθηκε για την αναγκαία διαβούλευση με τα μέλη της και την σύγκλιση της Διοίκησης εν όψει του καθορισμού της επόμενης συνάντησης.

Υπολογισμός Μισθού

Επικαιρότητα

ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΔΩΡΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ONLINE ΕΦΑΡΜΟΓΗ

Περισσότερα...

 Η ΓΣΕΕ ΣΤΟ ΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΚΛΑΔΙΚΩΝ ΣΣΕ...

Περισσότερα...

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ...

Περισσότερα...

ΠΩΣ ΑΜΕΙΒΕΤΑΙ Η 15Η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ...

Περισσότερα...

ΕΤΗΣΙΑ ΑΔΕΙΑ - ΥΠΟΛΟΓΙΜΟΣ ΜΕ ONLINE ΕΦΑΡΜΟΓΗ...

Περισσότερα...

Καταγγελίες Εργαζομένων