Δελτίο Τύπου για περιφερειακή σύσκεψη Κέρκυρας & Ηπείρου

synedriasiΔελτίο Τύπου για περιφερειακή σύσκεψη Κέρκυρας & Ηπείρου...

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

30.06.2016

 

Κλιμάκιο της Διοίκησης της Ομοσπονδίας μας επισκέφθηκε τους τουριστικούς προορισμούς της Κέρκυρας και της Ηπείρου στην Πρέβεζα με τη συμμετοχή και του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ιωαννίνων όπου πραγματοποιήθηκαν συσκέψεις με τα συνδικαλιστικά μας στελέχη για την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά εργασίας.

Στη Κέρκυρα τα προβλήματα εστιάζονται μεταξύ των άλλων στις απλήρωτες αποδοχές ιδιαίτερα από γνωστό Όμιλο που έκλεισε 3 από τις 4 μονάδες που διατηρούσε και οφείλει τις αποδοχές των εργαζομένων της περυσινής σεζόν. Στην υποκατάσταση με προσωπικό ευκαιρίας ή την απώλεια θέσεων εργασίας, στη γενίκευση των ατομικών συμβάσεων και στη μισθοδοσία πολλών ταχυτήτων.

Στην Ήπειρο και ειδικά στην Πρέβεζα και την Πάργα ανθεί η αδήλωτη εργασία, η εισφοροδιαφυγή και η φοροδιαφυγή στα Επισιτιστικά καταστήματα κυρίως, η καταστρατήγηση των ωραρίων εργασίας, η μη πληρωμή υπερωριών, νυχτερινών και εορτολογίων, η σύναψη πλαστών συμβάσεων δήθεν 4ωρης απασχόλησης, η επισφαλής και ανασφάλιστη απασχόληση διανομέων από τα ταχυφαγεία.

Απαιτούνται επανειλημμένοι και εντατικοί έλεγχοι από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς που παραμένουν αποστελεχωμένοι.
Στη σύσκεψη τονίστηκε ειδικά η πλήρης απορύθμιση του πρωτοβάθμιου συστήματος υγείας στην Ήπειρο ενώ στην Κέρκυρα είναι θλιβερή όσο και δυσφημιστική η εικόνα των συσσωρευμένων σκουπιδιών στην πόλη, για το κορυφαίο αυτό τουριστικό προορισμό.

Υπολογισμός Μισθού

Επικαιρότητα

 

 

Αμοιβή αργίας 28ης Οκτωβρίου...

Περισσότερα...

 

 

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΡΓΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ...

Περισσότερα...

 

 

ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΔΩΡΟΥ ΠΑΣΧΑ
ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ONLINE ΕΦΑΡΜΟΓΗ...

Περισσότερα...

Εργατική Πρωτομαγιά 2021..

Περισσότερα...

Καταγγελίες Εργαζομένων