Έφεση εργοδοτών για Δ.Α. ΤΡΙΜ.7/2018

efΟι εργοδότες του Επισιτισμού εξαντλούν κάθε διαδικασία διαπραγμάτευσης...

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

08/10/2018

 

Οι εργοδοτικές οργανώσεις στον Επισιτισμό (ΓΣΕΒΕΕ/ΠΟΕΣΕ) κατέθεσαν έφεση στον ΟΜΕΔ προσφεύγοντας στην Πενταμελή Επιτροπή Διαιτησίας κατά της Δ.Α. ΤΡΙΜ.7/2018, που αφορά τους όρους αμοιβής και εργασίας του προσωπικού των πάσης φύσεως τουριστικών και επισιτιστικών καταστημάτων όλης της χώρας.

Στον πλέον απορρυθμισμένο κλάδο της αγοράς εργασίας, η ευθύνη των εργοδοτών είναι απόλυτη.

Εξαντλούνται σε τακτικισμούς για να καθυστερήσουν την εφαρμογή της Διαιτητικής Απόφασης και την ίδια ώρα γίνεται πάρτι στην ψευδώς δηλωμένη απασχόληση.

Τα στοιχεία του Υπουργείου Εργασίας για την κατανομή της απασχόλησης στην Εστίαση, που μας κοινοποιήθηκαν και καταθέσαμε ήδη στον ΟΜΕΔ είναι απελπιστικά για την Κοινωνική Ασφάλιση και τα δικαιώματα των εργαζομένων:

Στη χειμερινή περίοδο (ενδεικτικά Φεβρουάριος 2018 pdf1) και χωρίς τους εποχιακά εργαζόμενους σε ένα σύνολο 232,705 ασφαλισμένων με μερική απασχόληση δηλώνονται 170,822 (ποσοστό 73,4%)! Η μέση απασχόληση είναι 11,45 ημέρες, το μέσο ημερομίσθιο 20,46€ και ο μέσος μισθός 217,21€!

Θερμά συγχαρητήρια στον κ. Γιώργο Καββαθά Πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ, Πρόεδρο της ΠΟΕΣΕ και μέλος της κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ.

Υπολογισμός Μισθού

Επικαιρότητα

ΓΣΕΕ - ΑΠΟΦΑΣΗ 24ΩΡΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ...

Περισσότερα...

ANTI-COVID-19 - Ομάδα Πληροφόρησης και Υποστήριξης Εργαζομένων...

Περισσότερα...

Δελτίο Τύπου ΓΣΕΕ - Δώρο Πάσχα 2020...

Περισσότερα...

ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΔΩΡΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ONLINE ΕΦΑΡΜΟΓΗ

Περισσότερα...

 Η ΓΣΕΕ ΣΤΟ ΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΚΛΑΔΙΚΩΝ ΣΣΕ...

Περισσότερα...

Καταγγελίες Εργαζομένων