Δολοφονική επίθεση σε συνάδελφο διανομέα φαγητού

images copy copy copy  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ...

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


Η Ομοσπονδία μας καταδικάζει απερίφραστα την δολοφονική επίθεση που δέχθηκε ο συνάδελφος διανομέας φαγητού Τάσος Τοπαλίδης από τον πρώην εργοδότη του.

Όπως καταγγέλλει και ο ίδιος συνάδελφος και η Επιτροπή Αγώνα Διανομέων Θεσσαλονίκης, εργαζόταν στο κατάστημα του εργοδότη στους Αμπελόκηπους Θες/νίκης για ενάμιση περίπου μήνα ανασφάλιστος. Όταν μια μέρα ενημέρωσε τον εργοδότη ότι δεν θα μπορέσει να δουλέψει λόγω ασθένειας, ο εργοδότης μέσω μηνυμάτων απαντούσε με χυδαίες ύβρεις και απειλές, με αποτέλεσμα ο συνάδελφος να παραιτηθεί από τη εργασία του.

Στις 03/12/2018 ο εργοδότης έκανε πράξη τις απειλές του, σε τυχαία συνάντηση στον δρόμο και τον γρονθοκόπησε αρκετές φορές, μάλιστα με χρήση σιδηρογροθιάς, προκαλώντας του κατάγματα στα ζυγωματικά!

Ο κλάδος του Επισιτισμού-Τουρισμού είναι από τους πλέον μαζικούς αλλά ταυτόχρονα και από τους πιο απορυθμισμένους, κυριαρχεί, ιδιαίτερα στην Εστίαση ο κλεπτοκρατικός μικροκαπιταλισμός, με αδήλωτη και ψευδώς δηλωμένη εργασία, απλήρωτη και εντατικοποιημένη εργασία, αλλά και καταπάτηση της αξιοπρέπειας των εργαζομένων που αντιμετωπίζουν συχνά βία και πρακτικές νύχτας από τους εργοδότες.

Καλούμε τους εργαζόμενους του κλάδου να οργανωθούν στα Συνδικάτα που ανήκουν στην δύναμη της Ομοσπονδίας μας, ώστε να απαντήσουμε συντεταγμένα στις εργοδοτικές επιθέσεις διεκδικώντας παράλληλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα. Ευχόμαστε στον συνάδελφο ταχεία ανάρρωση!

Υπολογισμός Μισθού

Επικαιρότητα

ΠΩΣ ΑΜΕΙΒΕΤΑΙ Η 15Η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ...

Περισσότερα...

ΕΤΗΣΙΑ ΑΔΕΙΑ - ΥΠΟΛΟΓΙΜΟΣ ΜΕ ONLINE ΕΦΑΡΜΟΓΗ...

Περισσότερα...

ΠΩΣ ΑΜΕΙΒΕΤΑΙ Η ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ...

Περισσότερα...

ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ...

Περισσότερα...

ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΔΩΡΟΥ ΠΑΣΧΑ 2019...

Περισσότερα...

Καταγγελίες Εργαζομένων