Δ.Τ. Περιφερειακές Επισκέψεις

ελεγχοιΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
26/08/2019

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ σε ΚΡΗΤΗ, ΡΟΔΟ, ΚΑΒΑΛΑ,ΘΑΣΟ,ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ, ΕΥΒΟΙΑ

Η Ομοσπονδία μας φέτος επισκέφτηκε μεγάλους Τουριστικούς προορισμούς συνοδεύοντας την Επιθεώρηση Εργασίας σε ελέγχους και βρέθηκε σε μεγάλες τουριστικές μονάδες όπου ενημέρωσε και συνομίλησε με τους συναδέλφους.
Τα αποτελέσματα και τα συμπεράσματα δυστυχώς ΤΡΑΓΙΚΑ!!
Υποδηλωμένη Εργασία: Πολλοί συνάδελφοι μας είναι δηλωμένοι στο σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» να απασχολούνται 3ωρα και 4ωρα, στην πραγματικότητα δουλεύουν 10-12 ώρες την ημέρα!
Εργασία 30 μέρες το μήνα: Στην συντριπτική πλειοψηφία δεν αποδίδονται τα ρεπό στους εργαζόμενους και φυσικά δεν αμείβονται και δεν ασφαλίζονται!
Ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι στον κλάδο: Μορφή χιονοστιβάδας παίρνει το φαινόμενο των ενοικιαζόμενων εργαζόμενων από τα λεγόμενα «δουλεμπορικά γραφεία». Στην πραγματικότητα οι εργοδότες βρίσκουν φτηνό εργατικό δυναμικό μέσω αυτών των γραφείων σε διάφορες ειδικότητες (καμαριέρες, καθαρίστριες, σερβιτόροι, μάγειρες) γλιτώνοντας έτσι την εφαρμογή της Κλαδικής Σύμβασης Εργασίας καθώς αμείβονται με τον κατώτατο μισθό!
Καταστρατήγηση της Κ.Σ.Σ.Ε.: Είχαμε την αισιοδοξία πως φέτος θα υπήρχε καλύτερη εικόνα καθώς η σύμβαση έχει κηρυχτεί υποχρεωτική, τα αποτελέσματα των επισκέψεων έδειξαν πως οι συμφωνίες με τους εργαζόμενους δίνουν και παίρνουν !!! Μισθοί συμφωνημένοι με «μαύρες» αποδοχές, μισθοί όπου μέσα περιέχουν ένα μικρό ποσό το οποίο δήθεν καλύπτει προσαυξήσεις από νυκτερινή εργασία, Κυριακές και επίσημες αργίες!!!

ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΣ
Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΖΟΥΓΚΛΑ
Ατελείωτα ωράρια δουλειάς κάτω από αντίξοες συνθήκες(σερβιτόροι σε πλαζ), μεγάλα ποσοστά μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας, μεροκάματα της τάξεως των 20 Ευρώ.
Μοναδική όαση σε όλο αυτό είναι η τεκμαρτή ασφάλιση(σε όσους είναι ασφαλισμένοι) καθώς και οι εργαζόμενοι ασφαλίζονται στοιχειωδώς αλλά και το Ταμείο εισπράττει εισφορές.
Η ομοσπονδία μας ξεκινάει από εδώ και πέρα εκστρατεία ενημέρωσης για όλα αυτά και σειρά επαφών με όλους τους αρμόδιους φορείς για την καταπολέμηση των φαινομένων αυτών!!!
Επόμενος στόχος μας είναι να μπορέσουμε να επισκεφθούμε και άλλους Τουριστικούς προορισμούς και να συνομιλήσουμε και με άλλους συναδέλφους μας!

Υπολογισμός Μισθού

Επικαιρότητα

ΓΣΕΕ - ΑΠΟΦΑΣΗ 24ΩΡΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ...

Περισσότερα...

ANTI-COVID-19 - Ομάδα Πληροφόρησης και Υποστήριξης Εργαζομένων...

Περισσότερα...

Δελτίο Τύπου ΓΣΕΕ - Δώρο Πάσχα 2020...

Περισσότερα...

ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΔΩΡΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ONLINE ΕΦΑΡΜΟΓΗ

Περισσότερα...

 Η ΓΣΕΕ ΣΤΟ ΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΚΛΑΔΙΚΩΝ ΣΣΕ...

Περισσότερα...

Καταγγελίες Εργαζομένων