Νέα Επιστολή ΠΟΕΕΤ στους Υπουργούς Εργασίας, Οικονομικών, Τουρισμού

vaeΕπιστολή στους κ.κ. Υπουργούς Εργασίας , Οικονομικών και Τουρισμού...

 

Προς

  • Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων   κ. Βρούτση Ιωάννη
  • Υπουργό Οικονομικών   κ. Σταϊκούρα Χρήστο
  • Υπουργό Τουρισμού   κ. Θεοχάρη Θεοχάρη

Κοιν/ση: Υφυπουργό Τουρισμού  κ. Κόνσολα Εμμανουήλ

 

Κ.κ. Υπουργοί,

Είναι δεδομένο πως ο μήνας Μάιος για τα συνεχούς λειτουργίας ξενοδοχεία, εστιατόρια και καφέ θα είναι δυστυχώς ένας χαμένος μήνας.

Επομένως είναι επιτακτική ανάγκη η ενίσχυση των εργαζομένων για τον μήνα αυτό τόσο σε μορφή εισοδήματος όσο και ασφαλιστικά.

Ζητούμε λοιπόν την οικονομική ενίσχυση των εργαζομένων για τον μήνα Μάιο και κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών.

Για τους εποχικά εργαζόμενους στον τουρισμό και στον επισιτισμό που όπως όλα δείχνουν στην καλύτερη περίπτωση θα ανοίξουν τον Ιούλιο ζητούμε την παράταση ανεργίας για ακόμη δυο μήνες καλύπτοντας και τις ασφαλιστικές εισφορές.

Επίσης υπάρχουν χιλιάδες εργαζόμενοι που δεν κατάφεραν να θεμελιώσουν δικαίωμα ούτε στο εποχικό ούτε στο επίδομα ανεργίας και λόγο της παράτασης έναρξης της σεζόν πρέπει να μπουν στην ρύθμιση και αυτοί καθώς έχουν μείνει χωρίς εισόδημα από τον Οκτώβριο του 2019 και αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης.

Τέλος ζητούμε οι εργαζόμενοι που συμμετείχαν στα προγράμματα μετεκπαίδευσης του υπουργείου Τουρισμού να επιδοτηθούν και αυτοί καθώς είχε γίνει διακοπή της επιδότησης ανεργίας για να παρακολουθήσουν την σχόλη και δυστυχώς μονό με το επίδομα της σχολής δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν.

Ακόμα πρέπει μα ενταχθούν στην ρύθμιση και οι συνάδελφοι που απασχολούνται με συμβάσεις μιας ημέρας οι οποίοι μέχρι στιγμής δεν υπάγονται σε καμιά ρύθμιση.

Κ.κ. Υπουργοί, μπαίνοντας στην τελική ευθεία για την επιστροφή στις ζωές μας πρέπει το σύνολο των εργαζόμενων του κλάδου να ενταχθούν στις ρυθμίσεις ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΑ ΝΑ ΣΧΕΔΙΑΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ.

Υπολογισμός Μισθού

Επικαιρότητα

ΓΣΕΕ - ΑΠΟΦΑΣΗ 24ΩΡΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ...

Περισσότερα...

ANTI-COVID-19 - Ομάδα Πληροφόρησης και Υποστήριξης Εργαζομένων...

Περισσότερα...

Δελτίο Τύπου ΓΣΕΕ - Δώρο Πάσχα 2020...

Περισσότερα...

ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΔΩΡΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ONLINE ΕΦΑΡΜΟΓΗ

Περισσότερα...

 Η ΓΣΕΕ ΣΤΟ ΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΚΛΑΔΙΚΩΝ ΣΣΕ...

Περισσότερα...

Καταγγελίες Εργαζομένων