ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ

εργανηΗ ομοσπονδία ενημερώνει επίσημα τα σωματεία μέλη της .....

 ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
4/8/2020

Η ομοσπονδία ενημερώνει επίσημα τα σωματεία μέλη της για τις διαδικασίες που πρέπει να κάνουν οι συνάδελφοι μας από εδώ και πέρα. ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΙΟΥΛΙΟ.


Για τους εργαζόμενους που οι επιχειρήσεις-εργοδότες παρέμειναν κλειστές τον μήνα Ιούλιο η πλατφόρμα ανοίγει 7 Αυγούστου. Σε αυτή την περίπτωση οι εργαζόμενοι υποβάλουν μονομερώς (δηλαδή χωρίς να απαιτείται υπεύθυνη δήλωση από τον εργοδότη) την 4η Υπεύθυνη δήλωση στο «ΕΡΓΑΝΗ» με τον τίτλο - Μηχανισμός εφαρμογής των μέτρων στήριξης των εργαζομένων με δικαίωμα επαναπρόσληψης (Τουρισμού). Η μονομερείς δηλώσεις αναστολής Ιουλίου στο ΕΡΓΑΝΗ θα υποβάλλονται 7-31 Αυγούστου 2020 ενώ θα είναι δυνατή και η υποβολή δήλωσης αναστολής Ιούνιου για άσους δεν κατάφεραν να την υποβάλουν εντός Ιουλίου.

Η πλατφόρμα για τους εργαζόμενους που επαναπροσλήφθηκαν εντός Ιουλίου ανοίγει στις 10 Αυγούστου.
Συγκεκριμένα για όσους επαναπροσλήφθηκαν 1η Ιουλίου και οι συμβάσεις εργασίας τους τέθηκαν σε αναστολή, είναι απαραίτητο να προβούν στην υποβολή της 1ης Υπεύθυνη Δήλωση στο ΕΡΓΑΝΗ, με τον Τίτλο - Μηχανισμός εφαρμογής των μέτρων στήριξης των εργαζομένων με εξαρτημένη εργασία για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορωνοϊού COVID-19, τις ημερομηνίες 10-24 Αυγούστου 2020.

Όσοι πάλι επαναπροσλήφθηκαν εντός Ιουλίου και οι συμβάσεις εργασίας τους τέθηκαν σε αναστολή, πρέπει να υποβάλλουν δύο Υπεύθυνες Δηλώσεις στην πλατφόρμα «ΕΡΓΑΝΗ».
1. Την Υπεύθυνη Δήλωση, με τον τίτλο- Μηχανισμός εφαρμογής των μέτρων στήριξης των εργαζομένων με δικαίωμα επαναπρόσληψης (Τουρισμού), χωρίς να απαιτείται υπεύθυνη δήλωση από τον εργοδότη, κατα τις ημερομηνίες 7-31 Αυγούστου ώστε να λάβουν το ποσό αναστολής από 1η Ιουλίου έως και την ημέρα πριν την πρόσληψη. Και
2. Την Υπεύθυνη Δήλωση στο ΕΡΓΑΝΗ, με τον Τίτλο - Μηχανισμός εφαρμογής των μέτρων στήριξης των εργαζομένων με εξαρτημένη εργασία για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορωνοϊού COVID-19, κατά τις ημερομηνίες 10-24 Αυγούστου ώστε να λάβουν το ποσό αναστολής από την ημερομηνία πρόσληψης έως τέλος Ιουλίου.

Για την υποβολή της 1ης Δήλωσης στο ΕΡΓΑΝΗ απαιτείται πρώτα η δήλωση αναστολής σύμβασης από τον εργοδότη. Εφόσον δηλωθεί η αναστολή, τα στοιχειά του εργοδότη περνούν αυτόματα στην πλατφόρμα.

Οι εργαζόμενοι που επαναπροσλήφθηκαν εντός Ιουνίου οι συμβάσεις τους τέθηκαν σε αναστολή για τον Ιούνιο αλλά η αναστολή παρατάθηκε και για τον μήνα Ιούλιο, δεν απαιτείται να προβούν ξανά σε υποβολής δήλωσης.

Αν η δήλωση αναστολής αφορά όλο το μήνα Ιούλιο το ύψος της αποζημίωσης ειδικού σκοπού ανέρχεται στο ποσό των 534€. Σε διαφορετική περίπτωση, η αποζημίωση υπολογίζεται αναλόγως των δηλωθέντων ημερών.

Η καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού των ειδικών κατηγοριών θα πραγματοποιείται μετά την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων στο άρθρο 3 της ανωτέρω ΚΥΑ διασταυρώσεων και ελέγχων με τα Πληροφοριακά Συστήματα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και των φορέων που καταβάλουν αποζημιώσεις λόγω των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης κορωνοϊού COVID -19.


ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΣΤΙΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ παρόλο που έχουμε προσκομίσει στοιχεία εργαζομένων που μένουν εκτός ρύθμισης αφού δεν πληρούν τους όρους και τις προϋποθέσεις δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση από τον ΟΑΕΔ για το τι θα γίνει μ' αυτούς τους ανθρώπους!

Μετά από πιέσεις της Ομοσπονδίας μας καταφέραμε να ισχύσει το μέτρο αναστολής σύμβασης ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΠΤΩΣΗ ΣΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΕΡΓΑΣΙΩΝ Ο ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΣΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΟΥ.
Οι συνάδελφοι όμως που δεν βρήκαν δουλειά μεγάλο ποσοστό είναι εκτός ρύθμισης.

Τέλος η διοίκηση της Ομοσπονδίας μας πιστή στην απόφαση της για δημοσιοποίηση επιχειρήσεων που παρανομούν και δεν εφαρμόζουν την σχετική ΚΥΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ τον όμιλο ATLANTICA και πιο συγκεκριμένα τις μονάδες στην Κω (άλλωστε το θέμα έφτασε μέχρι και τη Βουλή) για σωρεία εργοδοτικών παραβάσεων
Και επειδή «ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται» ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ τη στάση των ξενοδόχων να μην προχωρούν στις επαναπροσλήψεις και να στρέφουν το προσωπικό τους σε μονομερή αίτηση καθώς έτσι απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής επιδόματος αδείας.


Παράλληλα ζητούμε να λυθεί το πρόβλημα που έχει προκύψει με την καταβολή των 534€ καθώς σε πολλούς συναδέλφους δεν έχει πιστωθεί ολόκληρο το ποσό.


ΖΗΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΝΑ ΝΟΜΟΘΕΤΗΣΕΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΚΑΘΩΣ ΑΠ΄ΟΤΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ο 13ος και 14ος ΜΙΣΘΟΣ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ!!!
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΡΟΧΩΡΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ.

Υπολογισμός Μισθού

Επικαιρότητα

Εργατική Πρωτομαγιά 2021..

Περισσότερα...

ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ 2020 ΙΝΕ ΓΣΕΕ – Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ Η ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ

Περισσότερα...

ΓΣΕΕ - ΑΠΟΦΑΣΗ 24ΩΡΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ...

Περισσότερα...

ANTI-COVID-19 - Ομάδα Πληροφόρησης και Υποστήριξης Εργαζομένων...

Περισσότερα...

Καταγγελίες Εργαζομένων