ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗ Π.Ο.Ξ και τον Σ.Ε.Τ.Ε.

ανοικτή επιστολήΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ Π.Ο.Ξ και τον Σ.Ε.Τ.Ε.

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ Π.Ο.Ξ και τον Σ.Ε.Τ.Ε.
4.12.2020


Αγαπητοί Κύριοι,
Εμείς οι χιλιάδες εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία εκφράζουμε τη λύπη μας και τον προβληματισμό μας για το γεγονός πως μετά από πολλά χρόνια η κλαδική μας σύμβαση έχει καταλήξει στη μεσολάβηση (ΟΜΕΔ).
Από την αρχή των διαπραγματεύσεων, προσήλθαμε καλόπιστα στο τραπέζι του διαλόγου και με αίσθημα ευθύνης και ρεαλισμού προτείναμε την ανανέωση της σύμβασης με τους ίδιους όρους αμοιβής και εργασίας για ένα ακόμη χρόνο ώστε να ξεπεράσουμε σαν κλάδος το πρόβλημα της πανδημίας.
Κύριοι,
Θεωρούμε πως αυτή τη στιγμή που η Πατρίδα μας μετρά κάθε μέρα 100 νεκρούς και χιλιάδες κρούσματα κορονοϊού με δεδομένο πως και η επόμενη σαιζόν θα είναι κι αυτή δύσκολη, όπως σωστά επισήμανε ο Πρόεδρος του Σ.Ε.Τ.Ε. κ. Ρέτσος σε δημόσια ανάρτηση του, πρέπει να λάβουμε υπόψη μας την ανασφάλεια και τις αναστολές σύμβασης και επειδή η πλειοψηφία από εμάς ζούμε με ανασφάλεια και με 534 Ευρώ εδώ και σχεδόν 8 μήνες, σας προτείνουμε και δημόσια πλέον:
Την ανανέωση της Κ.Σ.Σ.Ε. ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ για 1 χρόνο ως έχει και όταν βγούμε από αυτές τις δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζουμε, να γίνει μια ουσιώδης συζήτηση για την ανανέωση της σύμβασης εκ νέου.
Όσο μας αφορά την ευθύνη και υπευθυνότητα που δείξαμε τόσα χρόνια, την ίδια επιδεικνύουμε και τώρα με αυτή την πρόταση.
Δεν μπορούμε να συζητήσουμε και πόσο μάλλον να δεχτούμε μείωση στους μισθούς μας και στα εργασιακά μας δικαιώματα κάτω από αυτές τις συνθήκες!
Σας καλούμε λοιπόν να εγκαταλείψετε τις μαξιμαλιστικές σας απαιτήσεις ώστε να συνεχίσουμε απρόσκοπτα την προσπάθεια που κάνουμε εμείς σαν εργαζόμενοι να επιβιώσουμε με την πενιχρή οικονομική βοήθεια που λαμβάνουμε από το Κράτος! Χαρακτηριστικά σας αναφέρουμε πως οι χιλιάδες υπάλληλοι σας φέτος τα Χριστούγεννα δεν θα έχουν ούτε τα απαραίτητα καθώς η διαδικασία στο ταμείο ανεργίας που μόλις ξεκίνησε θέλει 40-50 μέρες για να ολοκληρωθεί και να πάρουμε την πρώτη επιδότηση από τον ΟΑΕΔ.
Αποσύρετε λοιπόν την πρόταση σας για μειώσεις μισθών για να επανέλθουμε στην κανονικότητα με ομαλότητα!!!

Υπολογισμός Μισθού

Επικαιρότητα

ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ 2020 ΙΝΕ ΓΣΕΕ – Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ Η ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ

Περισσότερα...

ΓΣΕΕ - ΑΠΟΦΑΣΗ 24ΩΡΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ...

Περισσότερα...

ANTI-COVID-19 - Ομάδα Πληροφόρησης και Υποστήριξης Εργαζομένων...

Περισσότερα...

Δελτίο Τύπου ΓΣΕΕ - Δώρο Πάσχα 2020...

Περισσότερα...

ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΔΩΡΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ONLINE ΕΦΑΡΜΟΓΗ

Περισσότερα...

Καταγγελίες Εργαζομένων