Δελτίο Τύπου για Κ.Σ.Σ.Ε.

 

sse

 


Την πρόσκληση σε διάλογο των Ξενοδόχων για την κλαδική συλλογική μας σύμβαση αντί της άμεσης καταγγελίας...


 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

19.03.2012



Την πρόσκληση σε διάλογο των Ξενοδόχων για την κλαδική συλλογική μας σύμβαση αντί της άμεσης καταγγελίας της όπως επαπειλείται από αυτούς, ακολούθησε η συνηθισμένη σπέκουλα ότι έχει ήδη καταγγελθεί η σύμβαση (και από μέσα ενημέρωσης), αλλά όπως αναμενόταν και η σφοδρή αντίδραση των λεγόμενων ταξικών αγωνιστών' του Τομέα Επισιτισμού του ΠΑΜΕ.

Οι όψιμοι αυτοί τιμητές που στη διάρκεια δεκαετιών δεν πρόσθεσαν ούτε ένα λιθαράκι στον αγώνα διαπραγμάτευσης και υπογραφής της κλαδικής μας σύμβασης υποκρίνονται ότι κόπτονται για τους εργαζόμενους, ενώ στην πραγματικότητα επιδιώκουν με την δαιμονοποίηση κάθε επαφής και διαλόγου με τους εργοδότες να αποκλείσουν κάθε ενδεχόμενο εξεύρεσης πιθανής συμφωνίας. Προτιμούν να ρίξουν τους εργαζόμενους στα νύχια των εργοδοτών και στο πετσόκομμα των αποδοχών με ατομικές συμβάσεις για να έχουν θύματα και απολυμένους ως «πελάτες».

Η έμμεση επιδίωξη τους για καταγγελία της σύμβασης τώρα σημαίνει για τους εποχιακούς εργαζόμενους (την πλειοψηφία του κλάδου) ότι οι επαναπροσλήψεις θα συντελεστούν υπό καθεστώς εκβιασμού, αφού οι εργοδότες θα αναμένουν τη λήξη της τρίμηνης μετενέργειας για να τους επαναπροσλάβουν με τους μισθούς της αρεσκείας τους. Διαβεβαιώνουμε τους εργαζόμενους ότι όπως πάντοτε αγωνιστήκαμε για συλλογικά δικαιώματα και αμοιβές, με την ίδια συνέπεια και επιμονή δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίζει παιχνίδια στην πλάτη τους.

Υπολογισμός Μισθού

Επικαιρότητα

 

 

Αμοιβή αργίας 28ης Οκτωβρίου...

Περισσότερα...

 

 

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΡΓΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ...

Περισσότερα...

 

 

ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΔΩΡΟΥ ΠΑΣΧΑ
ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ONLINE ΕΦΑΡΜΟΓΗ...

Περισσότερα...

Εργατική Πρωτομαγιά 2021..

Περισσότερα...

Καταγγελίες Εργαζομένων