Δ.Τ. ΠΟΕΕΤ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ

ΚΟΡΟΝΟΙΟΣΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΕΕΤ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ...

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

19/02/2021

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΕΕΤ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ

Η Ομοσπονδία μας προσπαθούσε τρείς μέρες τώρα να έρθει σε επαφή με το Υπουργείο Εργασίας ώστε να λάβει εξηγήσεις για τα νέα μέτρα που έχουν κατατεθεί από την Κυβέρνηση και αφορούν τους εργαζόμενους του κλάδου μας.

Έτσι λοιπόν μετά από επικοινωνία με την Γ.Γ του Υπουργείου Εργασίας κα. Στρατινάκη Άννα σας ενημερώνουμε τι πετύχαμε τις τελευταίες ημέρες αλλά και τι συνεχίζουμε να διεκδικούμε.

Αναλυτικά λοιπόν σας ενημερώνουμε πως:

  • Παρατείνονται τα επιδόματα ανεργίας όσων έληξαν Ιανουάριο και Φεβρουάριο του 2021 και μετά από πιέσεις της Ομοσπονδίας μας αλλά και των Εργατικών Κέντρων σε μεγάλους τουριστικούς προορισμούς (ΡΟΔΟΥ & ΚΡΗΤΗΣ) παρατείνονται και τα επιδόματα ανεργίας όσων ΕΛΗΞΑΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ & ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2020 επίσης για άλλους 2 μήνες.
  • Για τους εργαζόμενους χωρίς δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης (επισιτισμός), όσοι συνάδελφοι πήραν το έκτακτο επίδομα ανεργίας τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο και παραμένουν εγγεγραμμένοι στο μητρώο του ΟΑΕΔ είναι δικαιούχοι δίμηνης παράτασης του επιδόματος Ανεργίας.
  • Οι συνάδελφοι εποχικά εργαζόμενοι σε χειμερινούς τουριστικούς προορισμούς και σε χιονοδρομικά κέντρα είναι πλέον δικαιούχοι της μονομερής αίτησης στο ΕΡΓΑΝΗ και αποζημίωσης ειδικού σκοπού (534€).
  • Τέλος παρατείνονται τα μέτρα αναστολής σύμβασης και το πρόγραμμα ΣΥΝ ΕΡΓΑΣΙΑ έως 31 Μαρτίου του 2021.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Την κάλυψη όλων των συνάδελφων που δεν έχουν μπει στις ρυθμίσεις, καθώς ακόμα και τώρα υπάρχουν περιπτώσεις τέτοιες, όπως οι εργαζόμενοι στα νυκτερινά κέντρα, οι εργαζόμενοι με συμβάσεις μιας ημέρας και οι εργαζόμενοι από τα γραφεία ευρέσεως εργασίας.
  • Ζητάμε την αναπλήρωση του μισθού στο 80% όσων εξακολουθούν να είναι σχεδόν 1 χρόνο τώρα σε αναστολή σύμβασης γιατί ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΜΕ 500€.
  • Ζητάμε για τους συναδέλφους που θα έπαιρναν φέτος πρώτη φορά επίδομα ανεργίας να ισχύει η ρύθμιση των 50 ενσήμων και όχι των 80 ενσήμων.

Τα μέτρα αυτά είναι αποτέλεσμα πίεσης της Ομοσπονδίας μας των Σωματείων μας σε όλη τη χώρα, αλλά και των Εργατικών Κέντρων Ρόδου και Κρήτης όπου υπάρχει μεγάλος όγκος εργαζομένων του κλάδου μας.

Η Ομοσπονδία μας υπόσχεται στους συναδέλφους μας, πως όπως σχεδόν 1 χρόνο τώρα προσπαθεί και αγωνίζεται το ίδιο θα συνεχίσει να κάνει.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ!

ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΥΝΑΤΟΙ!

Υπολογισμός Μισθού

Επικαιρότητα

 

 

Αμοιβή αργίας 28ης Οκτωβρίου...

Περισσότερα...

 

 

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΡΓΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ...

Περισσότερα...

 

 

ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΔΩΡΟΥ ΠΑΣΧΑ
ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ONLINE ΕΦΑΡΜΟΓΗ...

Περισσότερα...

Εργατική Πρωτομαγιά 2021..

Περισσότερα...

Καταγγελίες Εργαζομένων