Δ.Τ ΜΟΝΟΜΕΡΕΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ

εργανη copy copyΜΟΝΟΜΕΡΩΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ...

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
19.5.2021
ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ

Όλο αυτό το διάστημα η Ομοσπονδία μας με συνεχείς παρεμβάσεις στο Υπουργείο Εργασίας προσπαθούσε να εξασφαλίσει τους εργαζόμενους του κλάδου μας στον Τουρισμό-Επισιτισμό μέχρι να ξαναπιάσουν δουλειά!
Εν μέρη λοιπόν τα καταφέραμε.
Εχθές με ανακοίνωση του υπουργείου εργασίας ξεκαθαρίζεται πως όσοι έχουν δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης, είτε έχουν προσληφθεί είτε όχι θα μπορούν να κάνουν αίτηση στο Π.Σ.ΕΡΓΑΝΗ για να πάρουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο.
Παράλληλα όσοι προσληφθούν στο ξενοδοχείο τους αλλά η επιχείρηση δεν έχει κρατήσεις, ο εργοδότης θα βάζει το προσωπικό στο πρόγραμμα ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ όπου εκεί ο εργαζόμενος δουλεύει 15 μέρες το μήνα και παίρνει το 80% του μισθού του.
Είναι μια θετική εξέλιξη όλο αυτό, που χάρη στις πιέσεις της Ομοσπονδίας μας και των πρωτοβάθμιων σωματείων μας καταφέραμε εχθές το μεσημέρι.
Για τους συναδέλφους χωρίς δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης το υπουργείο εργασίας ανακοίνωσε πως όσοι πιάσουν δουλειά από 1ης Ιουνίου και για διάστημα 6 μηνών μπορούν να μπαίνουν στο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ που αφορά 100.000 θέσεις εργασίας όπου εκεί θα έχουν πλήρη ασφαλιστική κάλυψη και ο βασικός τους μισθός θα επιδοτείται με  200 ευρώ
Η Ομοσπονδία συνεχίζει τις πιέσεις να υπάρξει οικονομική στήριξη και γι αυτούς τους εργαζόμενους μέχρι να βρουν δουλειά ή αν δεν βρουν δουλειά
Επισυνάπτουμε την ανακοίνωση του Υπουργείου εργασίας.
ΥΓ: Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων δεν έχει ξεκινήσει ακόμη. Θα ενημερωθείτε από την ομοσπονδία.

pdf1

Υπολογισμός Μισθού

Επικαιρότητα

 

 

ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΔΩΡΟΥ ΠΑΣΧΑ
ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ONLINE ΕΦΑΡΜΟΓΗ...

Περισσότερα...

Εργατική Πρωτομαγιά 2021..

Περισσότερα...

ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ 2020 ΙΝΕ ΓΣΕΕ – Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ Η ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ

Περισσότερα...

ΓΣΕΕ - ΑΠΟΦΑΣΗ 24ΩΡΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ...

Περισσότερα...

Καταγγελίες Εργαζομένων