Ενημέρωση Ξενοδοχοϋπαλλήλων

ενημερωσηπρος  τους εργαζόμενους του κλάδου.....

 ΠΡΟΣ

- Σωματεία μέλη της ΠΟΕΕΤ
- Όλους τους εργαζόμενους του κλάδου.

Συναδέλφισσες-οι,

Με βάση την προφανή ανησυχία των συναδέλφων που έχουν δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης το οποίο απορρέει από τον ν. 1346/83 καθώς και από την Κ.Σ.Σ.Ε. Ξενοδοχοϋπαλλήλων όλης της χώρας και λόγω του ότι το μέτρο των αναστολών, με τα όσα έχουμε μέχρι σήμερα ενημερωθεί από το υπουργείο εργασίας, φαίνεται να λήγει στις 30/6/2021 σας ενημερώνουμε τα εξής:
1.- Στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις όλης της χώρας που λειτουργούν ή θα λειτουργήσουν
Βάση του ν.1346/83 αλλά και της Κ.Σ.Σ.Ε. Ξενοδοχοϋπαλλήλων όλης της χώρας ,που έχει κηρυχθεί ως γενικώς υποχρεωτική η καταληκτική ημερομηνία επαναπρόσληψης είναι η 10η Ιουνίου. Αυτό λόγω του μέτρου της αναστολής σύμβασης εργασίας που ισχύει μέχρι 30/6/2021, μετατίθεται την 1η Ιουλίου 2021, εάν δεν υπάρξει παράταση των αναστολών συμβάσεων εργασίας.
Αυτό σημαίνει ότι την 1η Ιουλίου θα πρέπει να επαναπροσληφθούν όλοι οι συνάδελφοι ξενοδοχοϋπάλληλοι σε αντίθετη περίπτωση θα πρέπει να γίνει απόλυση, με όλα τα απορρέοντα δικαιώματα, να γίνει καταγγελία στην αρμόδια επιθεώρηση εργασίας και ταυτόχρονα οι συνάδελφοι, να το καταγγείλουν και στα σωματεία μας προκειμένου να ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία.
2.- Στα ξενοδοχεία που δεν θα ανοίξουν
Οι εργοδότες οφείλουν να αποζημιώσουν το σύνολο του προσωπικού τους, εφόσον δεν συνεχιστούν οι αναστολές συμβάσεων εργασίας.

Υπολογισμός Μισθού

Επικαιρότητα

 

 

ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΔΩΡΟΥ ΠΑΣΧΑ
ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ONLINE ΕΦΑΡΜΟΓΗ...

Περισσότερα...

Εργατική Πρωτομαγιά 2021..

Περισσότερα...

ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ 2020 ΙΝΕ ΓΣΕΕ – Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ Η ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ

Περισσότερα...

ΓΣΕΕ - ΑΠΟΦΑΣΗ 24ΩΡΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ...

Περισσότερα...

Καταγγελίες Εργαζομένων