Δ.Τ. ΠΟΕΕΤ 24.01.23

el kyv

 

4 ΜΗΝΕΣ ΧΩΡΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ...

 

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

24/01/2023

 

4 ΜΗΝΕΣ ΧΩΡΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

 

Ήταν 27 Σεπτεμβρίου του 2022 όταν αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Γ.Σ.Ε.Ε. συνάδελφο Παναγόπουλο Γιάννη, τον Πρόεδρο της Π.Ο.Ε.Ε.Τ., τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Κρήτης και τους Προέδρους των πρωτοβάθμιων σωματείων μας στο Ηράκλειο Κρήτης (ξενοδοχοϋπαλλήλων, μαγείρων και ζαχαροπλαστών), στο Ηράκλειο της Κρήτης στα πλαίσια της Παγκόσμιας ημέρας Τουρισμού, συναντήσαμε τον κ. Πρωθυπουργό και του θέσαμε το αίτημα μας για επαναφορά της χρονικής ισχύος στο επίδομα ανεργίας στα προ μνημονίου επίπεδα, μιας και ο φετινός χειμώνας θα ήταν ο πιο δύσκολος κατά γενική ομολογία όλων!

Η απάντηση που μας δόθηκε τότε είναι πως την επόμενη εβδομάδα θα γινόταν συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για να λυθεί θετικά το ζήτημα.

ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!!!

Τέσσερεις μήνες μετά ουδέποτε έχει γίνει αυτή η συνάντηση, το κυριότερο όμως είναι πως δεν υπάρχει και καμία απολύτως απάντηση στο αίτημα μας, που σημειωτέων το έχουμε καταθέσει στην Κυβέρνηση από τις 7 Ιουλίου του 2022!!

Καθημερινές οι προσπάθειες μας για επικοινωνία τόσο με τα αρμόδια υπουργεία όσο και με το Μαξίμου αλλά ποτέ καμία απάντηση!!

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους πάντες πως το επίδομα ανεργίας για τους εποχικά εργαζόμενους στον κλάδο μας για το 80% των εργαζομένων έληξε τον Δεκέμβριο ενώ για το υπόλοιπο 20% τον Ιανουάριο και δεν προβλέπεται από εδώ και πέρα κανένα απολύτως εισόδημα καθώς όσοι «τυχεροί» επαναπροσληφθούν τον Απρίλιο θα πληρωθούν τον Μάιο.

Αναρωτιόμαστε λοιπόν: ΠΩΣ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ;

Ακούμε το επιχείρημα Κυβερνητικών στελεχών πως έγινε επιμήκυνση της Τουριστικής περιόδου.

Ξεκαθαρίζουμε λοιπόν πως η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου αφορά τις επιχειρήσεις συνεχούς λειτουργίας και όχι τις εποχικές, άρα και τους εποχικούς εργαζόμενους. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε πως δεν υπάρχει ούτε ένα ξενοδοχείο εποχικής λειτουργίας στην Κρήτη που να έκλεισε μετά τις 15/10/2022. Επομένως σε τουριστικούς προορισμούς που οι καιρικές συνθήκες ευνοούν για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου οι εποχικά επιχειρήσεις έκλεισαν όπως κάθε χρόνο!!

Ευνοήθηκαν οι επιχειρήσεις 12μηνης λειτουργίας στα μεγάλα αστικά κέντρα!!

ΕΤΣΙ ΦΤΑΣΑΜΕ 80.000 εργαζόμενοι να είναι ΧΩΡΙΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΜΑΙΟ

ΕΤΣΙ ΦΤΑΣΑΜΕ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 2023 ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΙΩΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑ 25%.

ΕΜΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΠΩΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΟΙΧΟ ΑΝΑΛΓΗΣΙΑΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ!!!

Υ.Γ.: Την νέα κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας που υπογράψαμε και πανηγυρίστηκε από όλους και από την Κυβέρνηση, πότε θα κηρυχθεί υποχρεωτική από το υπουργείο εργασίας, γιατί οι πρώτες καταγγελίες για μειώσεις μισθών σε συνεχούς λειτουργίας ξενοδοχεία με πρόφαση πως δεν είναι μέλος της εργοδοτικής οργάνωσης που την υπέγραψε είναι γεγονός!!

ΕΜΕΙΣ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΔΕΝ ΤΟΝ ΦΟΒΗΘΗΚΑΜΕ ΠΟΤΕ!!!

 

Γραμματεία Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων

 

 

Υπολογισμός Μισθού

Επικαιρότητα

 

 

Αμοιβή αργίας 28ης Οκτωβρίου...

Περισσότερα...

 

 

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΡΓΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ...

Περισσότερα...

 

 

ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΔΩΡΟΥ ΠΑΣΧΑ
ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ONLINE ΕΦΑΡΜΟΓΗ...

Περισσότερα...

Εργατική Πρωτομαγιά 2021..

Περισσότερα...

Καταγγελίες Εργαζομένων