Δ.Τ. ΠΟΕΕΤ 16.02.2023

STASI ERGASIAS

 

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 22/02/2023 ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

16/02/2023

 

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 22/02/2023 ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας μας συνεδρίασε και αποφάσισε την προκήρυξη 4ΩΡΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 12:00 – 16:00 την Τετάρτη 22/02/2023 και την πραγματοποίηση συλλαλητηρίων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κρήτη, Ρόδο και κάθε τουριστικό προορισμό στα κατά τόπους σωματεία μας.

Η ακατανόητη καθυστέρηση στην διαδικασία κήρυξης της Σ.Σ.Ε. Ξενοδοχοϋπαλλήλων ως γενικώς υποχρεωτική, κυρίως όμως η άρνηση της Κυβέρνησης να στηρίξει τους εποχικά εργαζόμενους με την επαναφορά του ταμείου ανεργίας στα προ μνημονίου επίπεδα είναι οι κύριοι λόγοι που μας οδήγησαν στο να πάρουμε την απόφαση αυτή.

Πρέπει να γίνει κατανοητό σε όλους πως η Ομοσπονδία μας ξεκίνησε την προσπάθεια για την επιμήκυνση του ταμείου ανεργίας από τον Μάιο του 2022 με συνεχείς συναντήσεις, επιστολές και παρεμβάσεις, με κορύφωση των ενεργειών αυτών την σύντομη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό στις 27 Σεπτεμβρίου στο Ηράκλειο της Κρήτης και την υπόσχεση που λάβαμε για συνάντηση σε λίγες ημέρες!!!

Η συνάντηση αυτή δεν έγινε ποτέ και οι εποχικά εργαζόμενοι έχουν μείνει χωρίς εισόδημα από τον Δεκέμβριο.
Η επιστολή της ΠΟΞ που τάσσεται υπέρ του αιτήματος μας, στην πράξη αποδομεί το επιχείρημα της Κυβέρνησης σε ότι αφορά την επιμήκυνση της Τουριστικής περιόδου την οποία και επισυνάπτουμε.

 

ΟΛΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ!!!

 

Γραμματεία Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων

Υπολογισμός Μισθού

Επικαιρότητα

 

 

ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΔΩΡΟΥ ΠΑΣΧΑ
ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ONLINE ΕΦΑΡΜΟΓΗ...

Περισσότερα...

Εργατική Πρωτομαγιά 2021..

Περισσότερα...

ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ 2020 ΙΝΕ ΓΣΕΕ – Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ Η ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ

Περισσότερα...

ΓΣΕΕ - ΑΠΟΦΑΣΗ 24ΩΡΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ...

Περισσότερα...

Καταγγελίες Εργαζομένων