Δ.Τ. ΠΟΕΕΤ 12.04.23

y.e

 

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ Η ΚΣΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΟ Α.Σ.Ε...

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

12/04/2023


ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ Η ΚΣΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΟ Α.Σ.Ε.

 

Στην χθεσινή συνεδρίαση του Ανωτάτου Συμβουλίου Εργασίας συζητήθηκε αν η Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που αφορά όλους τους Ξενοδοχοϋπαλλήλους της χώρας πληροί τις προϋποθέσεις ώστε να κηρυχθεί γενικώς υποχρεωτική.

Η απόφαση ήταν ομόφωνη υπέρ της κήρυξης ως γενικώς υποχρεωτικής!

Αυτό λοιπόν σημαίνει πως όλοι οι εργαζόμενοι του κλάδου και οι επιχειρήσεις θα πρέπει να ακολουθήσουν του μισθολογικούς όρους και τα επιδόματα της σύμβασης καθώς και τους θεσμικούς όρους αυτής.

Η σύμβαση προβλέπει αύξηση 5,5% από 01/01/2023 άρα όσοι πάνε για δουλειά ως εποχικοί θα πρέπει να πάρουν την αύξηση αυτή, ενώ όσοι δουλεύουν σε συνεχούς λειτουργίας ξενοδοχεία και ο εργοδότης δεν τους έβαλε την αύξηση από 01/01/2023, τότε θα πρέπει να την λάβουν αναδρομικά.

Η κήρυξη της σύμβασης ως γενικώς υποχρεωτική είναι ένα πάρα πολύ θετικό βήμα και συμβάλει στην εξομάλυνση των εργασιακών σχέσεων στον κλάδο μας καθώς περίπου 160.000 εργαζόμενοι (στοιχεία από Εργάνη 2022) θα έχουν ρυθμισμένους τους όρους αμοιβής και εργασίας.

Επίσης η εξέλιξη αυτή είναι η τρανή απόδειξη πως ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΧΑΜΕΝΟΣ!!!

Όλη μας η προσπάθεια αυτή την στιγμή επικεντρώνεται στην επαναφορά του ταμείου ανεργίας στο προ μνημονίου επίπεδα καθώς και η καταβολή του επιδόματος προϋπηρεσίας μιας και είναι συμβατικός όρος.

Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας μας θέλει να ευχαριστήσει όσους ήταν δίπλα μας στον αγώνα αυτό με πρώτους απ' όλους την ΓΣΕΕ, τα πρωτοβάθμια σωματεία μας, αλλά και τα Εργατικά Κέντρα καθώς και τους χιλιάδες συναδέλφους μας που καθημερινά με την πίεση που μας ασκούσαν, ουσιαστικά μας έδιναν δύναμη να συνεχίσουμε.

 

ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ.


Γραμματεία Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων

 

Υπολογισμός Μισθού

Επικαιρότητα

 

 

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΡΓΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ...

Περισσότερα...

 

 

ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΔΩΡΟΥ ΠΑΣΧΑ
ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ONLINE ΕΦΑΡΜΟΓΗ...

Περισσότερα...

Εργατική Πρωτομαγιά 2021..

Περισσότερα...

ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ 2020 ΙΝΕ ΓΣΕΕ – Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ Η ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ

Περισσότερα...

Καταγγελίες Εργαζομένων