Δ.Τ. ΠΟΕΕΤ 01.08.2023

fek copy

 

Στήριξη των εργαζομένων του κλάδου μας στις πυρόπληκτες περιοχές...

 

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

01/08/2023

 

Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας αντιλαμβανόμενη το πρόβλημα που προκλήθηκε από τις φωτιές σε Ρόδο και Κέρκυρα και σε συνεννόηση με το σωματείο ξενοδοχοϋπαλλήλων και επισιτισμού Ρόδου, κατέθεσαν κοινό αίτημα προς τον υπουργό εργασίας κ. Αδωνι Γεωργιάδης που να αφορά την στήριξη των εργαζομένων του κλάδου μας στις πυρόπληκτες περιοχές.

Το αίτημα της Ομοσπονδίας και του σωματείου έγινε δεκτό και έτσι στον νόμο 5045/23 άρθρο 70 οι συνάδελφοι που θα χάσουν την δουλειά τους λόγω αναστολής λειτουργίας της επιχείρησης ή λόγω χαμηλής πληρότητας της ξενοδοχειακής μονάδας τότε ΔΕΝ απολύονται, αλλά μπαίνουν σε καθεστώς αναστολής σύμβασης από τον εργοδότη έως 3 μήνες λαμβάνοντας το ποσό των 534 ευρώ μηνιαίως, κυρίως όμως λαμβάνουν κανονικά τα ένσημα ώστε να έχουν δικαίωμα να ενταχθούν στο επίδομα ανεργίας τους χειμερινούς μήνες.

Εννοείται πως δίνεται το δικαίωμα διακοπής της αναστολής σύμβασης και επιστροφής στην εργασία εφ όσον η επιχείρηση λειτουργήσει κανονικά και επίσης ότι μετά την λήξη της αναστολής ο εργοδότης υποχρεούται να επαναπροσλάβει το ίδιο προσωπικό.

Το ευχάριστο είναι πως σε αυτή την δύσκολη συγκυρία η Ομοσπονδία εξασφάλισε ΠΩΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΧΩΡΙΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΝΣΗΜΑ!

 

Γραμματεία Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων

 

Υ.Γ.: Επισυνάπτεται το σχετικό ΦΕΚ.

Υπολογισμός Μισθού

Επικαιρότητα

 

 

Αμοιβή αργίας 28ης Οκτωβρίου...

Περισσότερα...

 

 

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΡΓΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ...

Περισσότερα...

 

 

ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΔΩΡΟΥ ΠΑΣΧΑ
ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ONLINE ΕΦΑΡΜΟΓΗ...

Περισσότερα...

Εργατική Πρωτομαγιά 2021..

Περισσότερα...

Καταγγελίες Εργαζομένων