Δ.Τ. ΠΟΕΕΤ 12.01.24

σερβιτοροσ

 

Ο ΓΟΛΓΟΘΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ – ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΜΟ...

 

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

12/01/2024

 

Ο ΓΟΛΓΟΘΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ – ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΜΟ

 

Όσες λύσεις και αν δίνει η Ομοσπονδία μας, καθημερινά προκύπτουν νέα σοβαρά προβλήματα.

Ειδικότερα:

  • Παραμένει το πρόβλημα στους δικαιούχους του επιδόματος ανεργίας οι οποίοι έχουν κάνει αίτηση από τον Οκτώβριο – Νοέμβριο και ακόμα δεν έχουν πληρωθεί (σύμφωνα με πηγές από την Δ.ΥΠ.Α υπολογίζονται στους 2.500).
  • Εποχικά εργαζόμενοι στον Τουρισμό – Επισιτισμό για άλλη μια χρονιά καλούνται να επιβιώσουν για τουλάχιστον 5 μήνες χωρίς εισόδημα, μιας και η χρονική ισχύ της επιδότησης παραμένει στους 3 μήνες.
  • Εργαζόμενοι που παρακολούθησαν πέρυσι τα προγράμματα των Σχολών Μετεκπαίδευσης παραμένουν 1 χρόνο μετά απλήρωτοι από την Δ.ΥΠ.Α.
  • Βρισκόμαστε στις 12/01/2024 και ακόμα το Υπουργείο Τουρισμού δεν έχει καταθέσει την σχετική τροπολογία που αφορά την χρηματοδότηση των σχολών μετεκπαίδευσης με αποτέλεσμα 590 μετεκπαιδευόμενοι να μην ξέρουν αν θα γίνει φέτος η σχολή και αν λειτουργήσει πότε θα ολοκληρωθεί ώστε να επιστρέψουν στην εργασία τους οι συμμετέχοντες;
  • Αυτό που όμως είναι εξοργιστικό είναι η "βόμβα" που έσκασε πριν 2 ημέρες και το διασταυρώσαμε, αφορά συναδέλφισσες και συναδέλφους που έχουν απόφαση κύριας συνταξιοδότησης και αιτούνται την απονομή εφάπαξ ή την επιστροφή εισφορών, εισπράττουν αρνητική απάντηση καθώς ακόμα ΔΕΝ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΟΙ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΩΝ ΑΝΑΣΤΟΛΩΝ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΩΝ LOCKDOWN.

Εμείς από την μεριά μας δηλώνουμε πως είμαστε εδώ για να λύσουμε αυτά τα προβλήματα όσο κι αν κάποιοι νομίζουν πως θα τα παρατήσουμε!

Από σήμερα τα συναρμόδια Υπουργεία Εργασίας & Τουρισμού αλλά και η Δ.ΥΠ.Α οφείλουν απαντήσεις!!!

 

Γραμματεία Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων

 

 

Υπολογισμός Μισθού

Επικαιρότητα

 

 

Αμοιβή αργίας 28ης Οκτωβρίου...

Περισσότερα...

 

 

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΡΓΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ...

Περισσότερα...

 

 

ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΔΩΡΟΥ ΠΑΣΧΑ
ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ONLINE ΕΦΑΡΜΟΓΗ...

Περισσότερα...

Εργατική Πρωτομαγιά 2021..

Περισσότερα...

Καταγγελίες Εργαζομένων