Δ.Τ. ΠΟΕΕΤ 07.03.2024

metekpaidefsi

 

 

ΣΤΙΣ ΚΑΛΕΝΔΕΣ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ...

 

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

07/03/2024

 

ΣΤΙΣ ΚΑΛΕΝΔΕΣ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Η ΛΕΞΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ

 

Περίπου 80.000 εποχικά εργαζόμενοι έχουν μείνει χωρίς εισόδημα είτε από τον Δεκέμβριο του 2023, είτε από τον Γενάρη του 2024 έως τον Μάιο – Ιούνιο που θα ξαναπληρωθούν όταν πιάσουν δουλειά.

Το Υπουργείο Εργασίας απορρίπτει την επαναφορά την χρονικής ισχύς του επιδόματος ανεργίας στα προ μνημονίου επίπεδα (δηλ. στους 5 μήνες).

Η αναλγησία του Υπουργείου Εργασίας ξεχειλίζει καθώς ακόμα και η ρύθμιση του ν. Γεωργιάδη που έδινε την δυνατότητα στους δικαιούχους ταμείου ανεργίας να πραγματοποιούν έως 12 ημερομίσθια τον μήνα χωρίς να κόβεται το Ταμείο Ανεργίας, έχει μείνει στα χαρτιά καθώς δεν έχει σταλεί ακόμα η ερμηνευτική εγκύκλιος στις κατά τόπους Δ.ΥΠ.Α με αποτέλεσμα να κόβουν το επίδομα ανεργίας.

Το δεύτερο που θέλουμε να επισημάνουμε είναι το επίδομα μητρότητας που επεκτάθηκε από τους 6 μήνες στους 9 για εμάς τους εποχικά εργαζόμενους δεν ισχύει γιατί έχουμε σύμβαση ορισμένου χρόνου με αποτέλεσμα εκατοντάδες εργαζόμενες να μην είναι δικαιούχες του εν λόγω επιδόματος.

Και το τρίτο είναι η επαναφορά του εφάπαξ στην 20ετία όπως ίσχυε δεκαετίες πριν έρθει ο νόμος ΣΥΡΙΖΑ – ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ και το μεταφέρει στο τέλος του εργασιακού βίου.

Το πνεύμα του νομοθέτη ήταν πως μετά την συμπλήρωση του 45ου έτους ηλικίας μας η επαναπρόσληψη μας καθίσταται απίθανη. Με την καταβολή μέρους του εφάπαξ άμβλυνε αυτή η αγωνία, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα και την βιωσιμότητα του ταμείου καθώς όταν τερματίζαμε τον εργασιακό μας βίο δεν ξαναπαίρναμε εφάπαξ.

Να σημειωθεί πως η επαναφορά του εν λόγω μέτρου δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό καθώς οι εισφορές επιβαρύνουν αποκλειστικά εμάς.

Όσο αφορά τις σχολές μετεκπαίδευσης που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο υπό την αιγίδα του Υπουργείο Τουρισμού εδώ πραγματικά ζούμε το απόλυτο ανέκδοτο καθώς από Σεπτέμβριο του 2023 έχει ξεκινήσει η διαδικασία ώστε να ξεκινήσουν τα μαθήματα έγκαιρα ώστε να μπορούν απρόσκοπτα οι ενδιαφερόμενοι να τα παρακολουθήσουν, να ανακτήσουν υπαλληλική ιδιότητα και προσαύξηση 10% επί του βασικού μισθού όπως προβλέπει η κλαδική μας συλλογική σύμβαση και η νομοθεσία.

Απαιτούμε λοιπόν ξεκάθαρα την άμεση έναρξη των μαθημάτων της σχολής μετεκπαίδευσης παρέχοντας στους εργαζόμενους κάθε δυνατό μέσο (τηλεκπαίδευση) ώστε οι 375 εργαζόμενοι που πληρούν τις προϋποθέσεις να λάβουν όλα αυτά που αναφέρουμε πιο πάνω.

Για αυτούς τους λόγους συμμετέχουμε στην Απεργία που έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ στις 17 Απριλίου και θα κλιμακώσουμε μέσα στην σεζόν.

 

Γραμματεία Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων

 

 

Υπολογισμός Μισθού

Επικαιρότητα

 

 

Αμοιβή αργίας 28ης Οκτωβρίου...

Περισσότερα...

 

 

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΡΓΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ...

Περισσότερα...

 

 

ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΔΩΡΟΥ ΠΑΣΧΑ
ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ONLINE ΕΦΑΡΜΟΓΗ...

Περισσότερα...

Εργατική Πρωτομαγιά 2021..

Περισσότερα...

Καταγγελίες Εργαζομένων