Δελτίο Τύπου ΠΟΕΕ-ΥΤΕ για αποθεματικά ΤΑΠΙΤ

 

tapit

 


Εκδόθηκανοι πρώτες απαντήσεις από την Τράπεζα της Ελλάδος για την τύχη των αποθεματικών (κοινό κεφάλαιο) των Τομέων Πρόνοιας των Μετάλλου, Λιμενεργατών και υπαλλήλων ΟΛΠ που ανήκουν στο ΤΑΠΙΤ και ξεπερνούν και την πιο νοσηρή φαντασία...

 

 

 

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

30/03/2012

 

 

1.- ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΩΝ του ΤΑΠΙΤ

 

Εκδόθηκαν οι πρώτες απαντήσεις από την Τράπεζα της Ελλάδος για την τύχη των αποθεματικών (κοινό κεφάλαιο) των Τομέων Πρόνοιας των Μετάλλου, Λιμενεργατών και υπαλλήλων ΟΛΠ που ανήκουν στο ΤΑΠΙΤ και ξεπερνούν και την πιο νοσηρή φαντασία.

Το ευαγές ίδρυμα ισχυρίζεται ότι έχει επενδύσει τα αποθεματικά σύμφωνα με το άρθρο 15, § 11 του Ν.2469/1997 και το ενεργητικό των παραπάνω τομέων μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους έχει απομειωθεί στο 50% περίπου αλλά η τρέχουσα αξία του ενεργητικού του κοινού Κεφαλαίου αντιστοιχεί στο 30% περίπου του αρχικού Κεφαλαίου!!

Επειδή είναι προφανές ότι τα παραπάνω ισχύουν για όλους τους Τομείς του ΤΑΠΙΤ(και για τον Τομέα Ξενοδοχοϋπαλλήλων) το Δ.Σ του ΤΑΠΙΤ σε χθεσινή του συνεδρίαση αποφάσισε την λήψη μέτρων αντίδρασης με την κατ΄ αρχήν επίδοση εξωδίκου διαμαρτυρίας προς την Τράπεζα της Ελλάδος για όλους τους τομείς όπως θα καταφθάνουν στοιχεία για τα αποθεματικά τους.

Η ολομέλεια της Διοίκησης της Ομοσπονδίας μας που θα συνεδριάσει σύντομα θα εξετάσει και συνδικαλιστικούς τρόπους αντίδρασης για την προκαλούμενη ζημιά από την ληστεία των αποθεματικών των ασφαλισμένων και τη διασφάλιση των συμφερόντων του Ταμείου μας.

 

2.- ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΕΙΔΙΚΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ

 

Με σχέδιο νόμου που προωθεί προς ψήφιση το Υπουργείο Εργασίας καταργείται αιφνιδιαστικά και χωρίς καμία ενημέρωση – διαβούλευση με τους εκπροσώπους του κλάδου μας, ο ειδικός Λογαριασμός Ξενοδοχοϋπαλλήλων και προβλέπεται πλήρης συγχώνευση του, στον κλάδο ασθένειας του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ενώ οι ασφαλισμένοι και τα μέλη των οικογενειών τους στον Ειδικό Λογαριασμό θα γίνουν υποχρεωτικά ασφαλισμένοι του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, με συνέπειες στις παροχές που απολάμβαναν σε χρήμα, αφού υπήρχαν σημαντικές διαφορές βάσει του Καταστατικού του τ. ΤΑΞΥ στις παροχές όπως στο επίδομα ασθενείας, στη λουτροθεραπεία(τεράστια διαφορά) και στη δαπάνη για συμμετοχή σε κατασκηνώσεις των παιδιών των ασφαλισμένων.

Οι πόροι του Ειδικού Λογαριασμού Ξενοδοχοϋπαλλήλων περιέρχονται από την ημερομηνία της συγχώνευσης στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και είναι μια καλή εξήγηση για την αιφνιδιαστική συγχώνευση του ειδικού λογαριασμού που συνεστήθη με το άρθρο 4 του Ν. 3655/08 που προέβλεπε ως πόρους του τη μεταφορά του 1/5 των αποθεματικών του τ.ΤΑΞΥ που κατανεμήθηκαν στον κλάδο ασθένειας του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ, καθώς και τα ετήσια έσοδα του εντασσόμενου κλάδου.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ με τον πιο απερίφραστο τρόπο τη λεηλασία των αποθεματικών των Ξενοδοχοϋπαλλήλων και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ τη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους τόσο στο εφάπαξ όσο και στην περίθαλψη.

Υπολογισμός Μισθού

Επικαιρότητα

 

 

Αμοιβή αργίας 28ης Οκτωβρίου...

Περισσότερα...

 

 

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΡΓΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ...

Περισσότερα...

 

 

ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΔΩΡΟΥ ΠΑΣΧΑ
ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ONLINE ΕΦΑΡΜΟΓΗ...

Περισσότερα...

Εργατική Πρωτομαγιά 2021..

Περισσότερα...

Καταγγελίες Εργαζομένων