Δελτίο Τύπου ΠΟΕΕ-ΥΤΕ για Εφάπαξ

dt pΟ Υπουργός Εργασίας Ι. Βρούτσης επιμένει και προωθεί προς ψήφιση στη Βουλή το περιβόητο πολυνομοσχέδιο που εκτός όλων των άλλων αντεργατικών διατάξεων περιλαμβάνει και την περικοπή με διάφορα ποσοστά των εφάπαξ...

 

 

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


05.11.2012

 

Ο Υπουργός Εργασίας Ι. Βρούτσης επιμένει και προωθεί προς ψήφιση στη Βουλή το περιβόητο πολυνομοσχέδιο που εκτός όλων των άλλων αντεργατικών διατάξεων περιλαμβάνει και την περικοπή με διάφορα ποσοστά των εφάπαξ που χορηγούν στους ασφαλισμένους τα Ταμεία Πρόνοιας.


Σε ότι αφορά το ΤΑΠΙΤ και τον Τομέα Ξενοδοχοϋπαλλήλων η πρόθεση «εναρμόνισης εισφορών με το χορηγούμενο εφάπαξ» έχει ορισθεί σε μείωση 26,77%.


Είχε προηγηθεί τους τελευταίους μήνες η επικοινωνιακή καταιγίδα στα ΜΜΕ που βάφτιζε ως «εναρμόνιση» την λεηλασία των αποθεματικών του Ταμείου μας και την μετακύλιση της στις πλάτες των ασφαλισμένων με μειώσεις σύμφωνα με τις «μελέτες» του Υπουργείου κατά 46,63%. Η παρέμβαση της Ομοσπονδίας ήταν καταλυτική στην εξεύρεση και αποστολή νέων στοιχείων στο Υπουργείο που έφερε αυτή την όχι ασήμαντη διόρθωση. Να υπενθυμίσουμε ότι για άλλους τομείς οι προθέσεις του Υπουργείου παρέμειναν αμετάβλητες όπως στον Τομέα του φαρμάκου με το καταστροφικό -63,91% .
Οι υπηρεσίες του Ταμείου όχι μόνον δεν είχαν αποσταλεί σωστά τα απαιτούμενα στοιχεία αλλά οι πρώτες σκέψεις τους ήταν να καταργηθεί η 20ετία!


Στην πραγματικότητα η ευεργετική επίδραση της 20ετίας και η επίκληση της μας έδωσε την δυνατότητα νέων στοιχείων και τη διόρθωση που προέκυψε στο Υπουργείο.


Όλο αυτό το διάστημα απαιτούσαμε πραγματοποίηση αναλογιστικών μελετών και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες φαίνεται ότι υπάρχει η βούληση να αποφασίζονται όπου ζητηθούν από τον Υπουργό, με δυνατότητα οι όποιες απώλειες να περιοριστούν έως και 35% (σε σχέση με την ήδη αποφασισμένη μείωση του -26,77%).


Δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε για το εφάπαξ των ασφαλισμένων μελών μας σε αντίθεση με κάποιους αμετανόητους της μειοψηφίας, που όχι μόνον δεν στήριξαν αλλά αντίθετα υπονόμευσαν την 24ωρη απεργία της 20/09/2012 που είχαμε πραγματοποιήσει σε συνεργασία με τους άλλους εμπλεκόμενους κλάδους στο ΤΑΠΙΤ.

Υπολογισμός Μισθού

Επικαιρότητα

 

 

Αμοιβή αργίας 28ης Οκτωβρίου...

Περισσότερα...

 

 

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΡΓΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ...

Περισσότερα...

 

 

ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΔΩΡΟΥ ΠΑΣΧΑ
ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ONLINE ΕΦΑΡΜΟΓΗ...

Περισσότερα...

Εργατική Πρωτομαγιά 2021..

Περισσότερα...

Καταγγελίες Εργαζομένων