Δελτίο Τύπου για ΟΤΕΚ

otekΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ...ΑΝΟΙΞΕ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ!!

 

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
08.11.2012

 

 

Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ...ΑΝΟΙΞΕ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ!!

 

 

Η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη τελούσα εν ευθυμία εμφανίζεται σε τηλεοπτικές εκπομπές και παραπληροφορεί περί δήθεν ετοιμότητας του ΟΤΕΚ για έναρξη μαθημάτων στην τρέχουσα εκπαιδευτική περίοδο.
Στην πραγματικότητα δεν έχουν υπογραφεί ακόμη οι απαραίτητες Πράξεις Υπουργικού Συμβουλίου (ΠΥΣ) για την πρόσληψη του αναγκαίου εκπαιδευτικού ή διοικητικού προσωπικού και το υπό κατάργηση Δ.Σ του ΟΤΕΚ αποφάσισε σε πρόσφατη συνεδρίαση του να ανοίξουν οι ανώτερες Σχολές Ρόδου και Αγίου Νικολάου στις 15 Νοεμβρίου ενώ τα τμήματα ΕΠΑΣ και ΙΕΚ στις 26 Νοεμβρίου σε μια προσπάθεια άσκησης πίεσης για συντόμευση των διαδικασιών.
Σε ότι αφορά την μετεκπαίδευση αιφνιδίως υποτίθεται ότι υπάρχει μεταστροφή από το Υπουργείο και αν υπογραφεί η απαραίτητη ΠΥΣ δηλώνεται η βούληση για έναρξη μετά τις 10 Δεκεμβρίου, με τους αιτούντες της περυσινής απολεσθείσας περιόδου. Θυμίζουμε ότι η λειτουργία της Μετεκπαίδευσης προβλέπεται από τους Ν.1077/80 και 3105/03, έχει διασφαλισμένα κονδύλια του ΕΣΠΑ που κινδυνεύουν να απολεστούν και ήδη η περυσινή εκπαιδευτική περίοδος χάθηκε από τις πιέσεις και τις εμμονές των μεγαλοξενοδόχων που επιβουλεύονται την οριστική κατάργηση της.
Το Υπουργείο Τουρισμού με υπό κατάρτιση νομοσχέδιο οδηγεί τον ΟΤΕΚ στην συρρίκνωση και απαξίωση του εκπαιδευτικού έργου καταργώντας τον Οργανισμό και ενσωματώνοντας τον ως μια απλή διεύθυνση του Υπουργείου.

Υπολογισμός Μισθού

Επικαιρότητα

Εργατική Πρωτομαγιά 2021..

Περισσότερα...

ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ 2020 ΙΝΕ ΓΣΕΕ – Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ Η ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ

Περισσότερα...

ΓΣΕΕ - ΑΠΟΦΑΣΗ 24ΩΡΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ...

Περισσότερα...

ANTI-COVID-19 - Ομάδα Πληροφόρησης και Υποστήριξης Εργαζομένων...

Περισσότερα...

Καταγγελίες Εργαζομένων