Δελτίο Τύπου για ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ

porto karrasΗ Ομοσπονδία Επισιτισμού – Τουρισμού καταγγέλλει τη Διοίκηση του Πόρτο – Καρράς που ανάλγητα παραμονές της Πρωτοχρονιάς προέβη σε 60 μαζικές απολύσεις Ξενοδοχοϋπαλλήλων...

02/01/2013

Η Ομοσπονδία Επισιτισμού – Τουρισμού καταγγέλλει τη Διοίκηση του Πόρτο – Καρράς που ανάλγητα παραμονές της Πρωτοχρονιάς προέβη σε 60 μαζικές απολύσεις Ξενοδοχοϋπαλλήλων, καταγγέλλοντας μεταξύ των άλλων και τις συμβάσεις 4 συνδικαλιστικών στελεχών χωρίς να έχει τηρήσει τις προβλεπόμενες εκ του Νόμου διαδικασίες.
Ο μεγαλοεργολάβος – Ξενοδόχος – Καζινάρχης με τις ανοχές της πολιτείας προφανώς, επιχειρεί την μετατροπή του Καζίνο σε εποχιακό κατά παράβαση της σχετικής άδειας λειτουργίας.
Την ίδια ώρα έχει ισοπεδώσει αδικαιολόγητα τις εργασιακές σχέσεις με ακραίας μορφής εκ περιτροπής εργασίας 1 ή 2 ημερών την εβδομάδα και οφείλει αποδοχές στους εργαζόμενους οδηγώντας τους στην εξαθλίωση.
Τα οικονομικά αποτελέσματα του Καζίνο (εξ ορισμού κερδοφόρο) φαίνεται ότι γίνονται αντικείμενο συμψηφισμού με τις άλλες δραστηριότητες του Ομίλου (κατασκευαστικές κ.α.) και υπάρχουν ευθύνες από τα συναρμόδια Υπουργεία για την ανεξέλεγκτη δράση της εργοδοσίας.
Δηλώνουμε την υποστήριξη μας στους δοκιμαζόμενους συναδέλφους μας και απαιτούμε την ανάκληση όλων των απολύσεων.
Καλούμε τους Υπουργούς Εργασίας και Τουρισμού να αναλάβουν τις ευθύνες τους για να μην μετατραπεί ο Μαρμαράς σε εκατόμβη απολυμένων με τεράστιες συνέπειες για την ευρύτερη περιοχή της Χαλκιδικής.