Δελτίο Τύπου ΠΟΕΕ-ΥΤΕ

dt pΠραγματοποιήθηκε σήμερα ευρεία σύσκεψη των φορέων του Τουρισμού υπό τον Πρωθυπουργό κ. Α. Σαμαρά...

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


14.05.2013

  

Πραγματοποιήθηκε σήμερα ευρεία σύσκεψη των φορέων του Τουρισμού υπό τον Πρωθυπουργό κ. Α. Σαμαρά. Εκπροσωπώντας τους εργαζόμενους του κλάδου εκφράσαμε την αμφιβολία μας αν θα ωφεληθεί η απασχόληση από την αναμενόμενη μεγέθυνση του Τουρισμού φέτος και αναφερθήκαμε στην απορύθμιση των εργασιακών σχέσεων, με την πιο δεινή θέση να βρίσκονται οι απασχολούμενοι στον Επισιτισμό μετά την απώλεια της Κλαδικής τους Σύμβασης όπου παρατηρούνται κύματα απολύσεων, μεγάλα ποσοστά ανασφάλιστης εργασίας και αποδοχές ανειδίκευτου εργάτη μέσω της μετατροπής των συμβάσεων σε ατομικές.
Στα Ξενοδοχεία κατά τόπους αμφισβητείται η εφαρμογή της Κλαδικής ΣΣΕ Ξενοδοχοϋπαλλήλων από Επιχειρησιακές και ατομικές Συμβάσεις λόγω της απουσίας υποχρεωτικότητας και επεκτασιμότητας, οδηγώντας σε βίαιη μείωση αποδοχών των εργαζομένων.
Επιπλέον εκφράσαμε ανησυχία για ενδεχόμενες συνέπειες από την εφαρμογή του προγράμματος κατάρτισης – απασχόλησης των 10.000 θέσεων που χορηγήθηκε στον ΣΕΤΕ και τον κίνδυνο μετατροπής του σε εργαλείο υποκατάστασης θέσεων απασχόλησης και επιδείνωσης της ανεργίας.
Ο Πρωθυπουργός εγγυήθηκε την επίλυση του σοβαρού ζητήματος των Επιδομάτων ανεργίας που το ερχόμενο φθινόπωρο η απώλεια τους θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα επιβίωσης στους εποχιακά ανέργους με την προϋπόθεση να εξευρεθεί ισοδύναμη λύση και σ' αυτήν την κατεύθυνση καθώς και για άλλα ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους στον Τουρισμό έχουμε την υποστήριξη της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Τουρισμού που θα συντονίσει κοινή προσπάθεια επίλυσης με το αρμόδιο Υπουργείο Εργασίας.

Υπολογισμός Μισθού

Επικαιρότητα

Εργατική Πρωτομαγιά 2021..

Περισσότερα...

ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ 2020 ΙΝΕ ΓΣΕΕ – Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ Η ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ

Περισσότερα...

ΓΣΕΕ - ΑΠΟΦΑΣΗ 24ΩΡΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ...

Περισσότερα...

ANTI-COVID-19 - Ομάδα Πληροφόρησης και Υποστήριξης Εργαζομένων...

Περισσότερα...

Καταγγελίες Εργαζομένων