Δελτίο Τύπου για Εγκύκλιο Υπουργειου Εργασίας

yp ergasiasΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΜΗ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΣΤΗ ΜΕΤΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΩΝ Κ.Σ.Σ.Ε....

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
28.06.2013

Α.- ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΜΗ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΣΤΗ ΜΕΤΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΩΝ Κ.Σ.Σ.Ε.
   Ο γενιτσαρισμός των υπαλλήλων της Τρόικας δεν έχει τέλος. Την ώρα που μετά την απώλεια της Κλαδικής Σύμβασης στον Επισιτισμό με ευθύνη των εργοδοτών, έχουν επιβληθεί συνθήκες σκλαβιάς του 19ου αιώνα με 7ήμερη - 12ωρη απασχόληση, έρχεται το Υπουργείο Εργασίας να παραδώσει τους νεοπροσλαμβανόμενους στα νύχια των εργοδοτών δίνοντας τους τη δυνατότητα εφαρμογής 6ήμερης απασχόλησης με ατομική σύμβαση με τη «σύμφωνη γνώμη» του εργαζόμενου.
   Στην ουσία επιπλέον από τις αντισυνταγματικές πρόνοιες της Π.Υ.Σ αρ. 6 και της περιβόητης εγκύκλιου της Α. Στρατινάκη που ανεξαρτήτως κλάδου και ειδικότητας επέβαλε αποδοχές 511€ για τους νέους, τώρα κάνουν ένα βήμα παραπάνω θίγοντας μη μισθολογικούς όρους που δεν καταργούνται αυτόματα μετά την λήξη της ενέργειας μιας σύμβασης, καταστρατηγώντας την πενθήμερη απασχόληση με τις ευλογίες του Υπουργείου Εργασίας και με ενδεχόμενες συνέπειες για όλους τους εργαζόμενους.
Β.- ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΡΟΔΟ
Πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο η περιφερειακή μας συνδιάσκεψη όπου παρουσιάστηκε και από κλιμάκιο του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ η λειτουργία της δομής της Ισότητας της ΠΟΕΕ-ΥΤΕ καθώς και μελέτη για τις κοινωνικο-οικονομικές εξελίξεις στην απασχόληση και στους εργαζόμενους στον κλάδο του Τουρισμού- Επισιτισμού στην περιφέρεια του Νοτίου Αιγαίου από το επιστημονικό στέλεχος του ΙΝΕ –ΓΣΕΕ κ. Ζ. Σαλίμπα.
Τα συμπεράσματα των επαφών μας με τα στελέχη μας στη Ρόδο και αφού είχαν προηγηθεί επιτόπιοι έλεγχοι τις προηγούμενες ημέρες στις Ξενοδοχειακές επιχειρήσεις από ειδικούς επιθεωρητές του ΣΕΠΕ κατέληξαν ότι σε μία από τις μεγαλύτερες τουριστικές αγορές της χώρας η αγορά εργασίας είναι απολύτως απορυθμισμένη, η καθυστέρηση αποδοχών είναι ο κανόνας, οι υπερβάσεις χρόνου (υπερωρίες, ρεπό) δεν αμείβονται και δεν ασφαλίζονται και οι εργοδότες είναι ουσιαστικά ασύδοτοι.

 

Υπολογισμός Μισθού

Επικαιρότητα

Εργατική Πρωτομαγιά 2021..

Περισσότερα...

ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ 2020 ΙΝΕ ΓΣΕΕ – Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ Η ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ

Περισσότερα...

ΓΣΕΕ - ΑΠΟΦΑΣΗ 24ΩΡΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ...

Περισσότερα...

ANTI-COVID-19 - Ομάδα Πληροφόρησης και Υποστήριξης Εργαζομένων...

Περισσότερα...

Καταγγελίες Εργαζομένων