Δελτίο Τύπου για Ξενοδοχεία Ν. Εύβοιας

1ΟΡΓΙΟ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΩΝ ΣΤΙΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ του Ν. ΕΥΒΟΙΑΣ....

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
22.07.2013

Όργιο αυθαιρεσίας επικρατεί στις τουριστικές επιχειρήσεις του Ν. Εύβοιας σύμφωνα με καταγγελίες της περιφερειακής μας οργάνωσης «Σωματείο ξενοδοχοϋπαλλήλων και εργαζομένων Επισιτισμού Ν. Εύβοιας».


Οι διαπιστώσεις επιβεβαιώθηκαν και από επιτόπιους ελέγχους της επιθεώρησης εργασίας, παρουσία εκπροσώπων των εργαζομένων και ανάμεσα στα άλλα διαπιστώθηκαν αδήλωτη εργασία και οφειλές δεδουλευμένων πολλών μηνών, ακόμη και επιδομάτων του 2012 (ονόματα επιχειρήσεων είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου).
Δεκάδες εργαζόμενοι έχουν κατέλθει σε επίσχεση εργασίας (ανάμεσα σε αυτούς ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του Σωματείου) αντιμετωπίζοντας την απόλυτη αδιαφορία των εργοδοτών για τα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν την ίδια ώρα που οι συγκεκριμένοι ξενοδόχοι είναι ασυνεπείς, μετακυλίοντας το επιχειρηματικό ρίσκο στην πλάτη των εργαζομένων και υποκαθιστώντας τις θέσεις απασχόλησης με ενοικιαζόμενους εργαζόμενους δουλεμπορικών γραφείων που εμφανίζονται ως εταιρείες παροχής προσωπικού για καθαρισμούς, αλλά αντίθετα εφοδιάζουν τα ξενοδοχεία με ειδικότητες όπως σερβιτόρους, μαγείρους, ρεσεψιονίστ, θυρωρούς κ.α.
Στο ξενοδοχείο του Γεν. Γραμματέα της Ένωσης Ξενοδόχων Εύβοιας (που απέλυσε παράνομα την Πρόεδρο της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων συν. Ασημίνα Καραμπέτσου) όχι μόνον δεν εφαρμόζεται η Κλαδική Ξενοδοχοϋπαλλήλων αντίθετα έχει συμφωνηθεί επιχειρησιακή σύμβαση με όρους ανειδίκευτου εργάτη (586€ μικτά) με αδιευκρίνιστες συνθήκες υπογραφής από μόλις 7 άτομα, κάποιοι εκ των οποίων συγγενικά του πρόσωπα, ενώ κατά τον έλεγχο είχαμε και τραγελαφικά περιστατικά όπου στη θέα των επιθεωρητών εργασίας φυγαδεύονταν εργαζόμενοι, προφανώς ανασφάλιστοι.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
Οι διαμαρτυρίες της Π.Ο.Ξ για αφορισμούς , λιθοβολισμό και δαιμονοποίηση της ελληνικής Ξενοδοχείας θα ήταν δικαιολογημένες αν μπορούσε την ίδια ώρα να περιορίσει την ασυνέπεια και αντικοινωνική δράση των μελών της.

Υπολογισμός Μισθού

Επικαιρότητα

 

 

Αμοιβή αργίας 28ης Οκτωβρίου...

Περισσότερα...

 

 

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΡΓΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ...

Περισσότερα...

 

 

ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΔΩΡΟΥ ΠΑΣΧΑ
ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ONLINE ΕΦΑΡΜΟΓΗ...

Περισσότερα...

Εργατική Πρωτομαγιά 2021..

Περισσότερα...

Καταγγελίες Εργαζομένων