Εξελίξεις στον Κλάδο μας

synedriasiΣυνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής και εξελίξεις στον κλάδο μας...

 ΠΡΟΣ

 ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΜΕΛΗ  ΤΗΣ ΠΟΕΕ-ΥΤΕ
 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Συναδέλφισσες –οι,

Σας ενημερώνουμε για σοβαρά θέματα του κλάδου που εκτέθηκαν κατά την συνεδρίαση του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας την Τετάρτη 24/7:
• Το Προεδρείο πραγματοποίησε συνάντηση την Τρίτη 23/7 με τον Υφυπουργό Εργασίας κ. Β. Κεγκέρογλου όπου τέθηκε το σοβαρό ζήτημα των επιδομάτων ανεργίας των εποχιακών συναδέλφων μας. Ο Υφυπουργός μας διαβεβαίωσε για την βούληση του να τροποποιηθεί ο Ν. 3986/11 που οδηγεί την συντριπτική πλειοψηφία στην απώλεια της επιδότησης ανεργίας. Όμως ο Υπουργός κ. Ι. Βρούτσης διατηρεί για τον εαυτό του την αρμοδιότητα και την πρωτοβουλία και όσο δεν καταφέρνουμε να τον συναντήσουμε θα εντείνουμε τις προσπάθειες και τις πιέσεις μας για επίλυση και το ίδιο καλούμε να πράξουν όλες οι περιφερειακές μας οργανώσεις.
• Την ίδια ημέρα συναντήσαμε και τον κ. Δ. Κοντό Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ με αίτημα την διατήρηση των πολυϊατρείων του τ. ΤΑΞΥ (Αθήνας, Πειραιά, Θεσσαλονίκης) λόγω της παρέλευσης 5ετίας λειτουργίας τους που όριζε ο Ν.3655/08 (Πετραλιά) Αποσπάσαμε τη δέσμευση για τα ιδιόκτητα Πολυιατρεία της Αθήνας ότι θα ενταχθούν λειτουργικά στον ΕΟΠΥΥ με το υπηρετούν προσωπικό τους. Αντίθετα δεν μπορούσε να εγγυηθεί τη συνέχιση λειτουργίας των μικρότερων πολυϊατρείων Πειραιά και Θεσσαλονίκης. Η διαβούλευση θα συνεχιστεί.
• Καταγγέλθηκε στο Δ.Σ του ΤΑΠΙΤ από τον εκπρόσωπο μας η ακατανόητη εκτόξευση της καθυστέρησης στην απονομή του εφάπαξ ξενοδοχοϋπαλλήλων, από τους 12 μήνες που βρισκόταν στο τέλος του 2012 στους 18 μήνες, τον τρέχοντα μήνα.
Απευθύναμε αυστηρή προειδοποίηση στον Πρόεδρο του Ταμείου για αναζήτηση ευθυνών διοικητικών, αστικών ή ποινικών στην περίπτωση που οι αναμένοντες ασφαλισμένοι συνάδελφοι μας υποστούν οικονομική βλάβη από ενδεχόμενη νέα περικοπή των εφάπαξ βοηθημάτων.
• Ορίστηκε διαπραγματευτική ομάδα και εξουσιοδοτήθηκε για τις επερχόμενες διαπραγματεύσεις με τους Ζαχαροπλάστες για την ανανέωση της Κ.Σ.Σ.Ε Ζαχαρωδών από κοινού με το κλαδικό σωματείο Ζαχαροπλαστών Αθήνας.
• Το Εκτελεστικό Συμβούλιο της ομοσπονδίας εκφράζει την συμπαράσταση του στον Γενικό Γραμματέα Γ. Χότζογλου καθώς και την οργή και τον αποτροπιασμό του για την απρόκλητη επίθεση με βαρύτατες ύβρεις και απειλές κατά της ζωής του από «συναδέλφους» του στον χώρο εργασίας του, το Καζίνο Πάρνηθας. Τα φασιστοειδή που ενδύονται ρόλο συνδικαλιστή εκτροχιάστηκαν όταν τους ξεμπρόστιασε μπροστά στους εργαζόμενους για τα ψεύδη που σερβίριζαν ότι «κέρδισαν» τη δικαστική αντιπαράθεση με την εργοδοσία. «Κέρδισαν» δευτερευούσης σημασίας ζητήματα όπως ο χρόνος εργασίας η συνδικαλιστική και γονική άδεια αλλά υπέστησαν δεινή ήττα με ενδεχόμενες συνέπειες για όλους τους εργαζόμενους της χώρας από την απόφαση του δικαστηρίου ότι «σωστά»υπολογίζονται οι προσαυξήσεις των νυκτερινών και εορτολογίων στα 586€ του ανειδίκευτου εργάτη και όχι στον νόμιμο μισθό (βασικό και επιδόματα) που ισχύει για όλους τους εργαζόμενους που διαθέτουν σύμβαση εργασίας. Οι μελανοχίτωνες του Περισσού με τις εμμονές και ιδεοληψίες τους όχι μόνο άφησαν να χαθεί η καλύτερη Συλλογική Σύμβαση του Κλάδου, όχι μόνον κατέστησαν το ιστορικό σωματείο της Πάρνηθας ανυπόληπτο στα χέρια τους αλλά έχουν το θράσος να εξαπατούν τους εργαζόμενους με τα ψέματα τους, όταν υπάρχει στα χέρια όλων η δικαστική απόφαση – κόλαφος.
Τέλος απευθύνουμε προειδοποίηση στα θρασύδειλα σταγονίδια:
Οι ανοχές μας έχουν οριστικά εξαντληθεί. Ας μην παρερμηνεύουν τις δημοκρατικές μας ευαισθησίες ως αδυναμία. Δεν θα υπάρξει επόμενο επεισόδιο βίας, θα χρειαστεί να τρέξουν για να αποφύγουν την αυτόφωρη διαδικασία, τις μηνύσεις και αγωγές.

Υπολογισμός Μισθού

Επικαιρότητα

 

 

ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΔΩΡΟΥ ΠΑΣΧΑ
ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ONLINE ΕΦΑΡΜΟΓΗ...

Περισσότερα...

Εργατική Πρωτομαγιά 2021..

Περισσότερα...

ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ 2020 ΙΝΕ ΓΣΕΕ – Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ Η ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ

Περισσότερα...

ΓΣΕΕ - ΑΠΟΦΑΣΗ 24ΩΡΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ...

Περισσότερα...

Καταγγελίες Εργαζομένων