Δελτίο Τύπου για Επιδόματα Ανεργιας

oaed     ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΕΠΟΧΙΑΚΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ...

 Η πλέον επώδυνη συνέπεια των μνημονιακών πολιτικών (Ν. 3986/11) που αφορά την συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων στον Τουρισμό είναι η επιβολή πλαφόν στις ημέρες επιδότησης ανεργίας (450 για το 2013) με αποτέλεσμα την άμεση απώλεια της στη λήξη της φετινής απασχόλησης και ως συνέπεια να βρεθούν τους χειμερινούς μήνες με τρομακτικά προβλήματα επιβίωσης οι ίδιοι και οι οικογένειες τους.
Οι συνεχείς προσπάθειες τροποποίησης του νόμου έστω την ύστατη ώρα δεν καρποφόρησαν ακόμη παρά την όποια βούληση επίλυσης μας εκφράστηκε από τους αρμόδιους όλο το τελευταίο διάστημα.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, πραγματοποιήθηκε σήμερα σύσκεψη στο Υπουργείο Εργασίας με τη συμμετοχή του ΟΑΕΔ με μόνο αποτέλεσμα την ανάληψη πρωτοβουλίας από τον ΟΑΕΔ για εκπόνηση μελέτης και προτάσεων στον Υπουργό Εργασίας.
Η ΓΣΕΕ και ο Πρόεδρος της συν. Γ. Παναγόπουλος έχει ενεργοποιηθεί ασκώντας πιέσεις στο Υπουργείο ενώ οι μεγάλες περιφερειακές μας οργανώσεις στη Ρόδο και την Κρήτη πυκνώνουν τις παρεμβάσεις και κινητοποιήσεις τους έχοντας απόλυτη επίγνωση των συνεπειών για τους εποχιακά ανέργους τους επόμενους μήνες.
Η Ομοσπονδία μας έχοντας ήδη εξουσιοδοτηθεί από το Εκτελεστικό Συμβούλιο αποφάσισε να πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εργασίας την   ΤΕΤΑΡΤΗ      25     ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ       ώρα 12 :00 και θα κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις το επόμενο διάστημα.
Κάνουμε έκκληση στον Υπουργό Εργασίας κ. Ι. Βρούτση να εξαντλήσει κάθε περιθώριο εξεύρεσης λύσης λόγω του τεράστιου κοινωνικού προβλήματος που διακυβεύεται και προς αυτή την κατεύθυνση ζητούμε υποστήριξη από το Υπουργείο Τουρισμού τα κόμματα και τους κ. Βουλευτές καθώς και από τους εργαζόμενους να συμμετέχουν αποφασιστικά στις κινητοποιήσεις.

Υπολογισμός Μισθού

Επικαιρότητα

 

 

ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΔΩΡΟΥ ΠΑΣΧΑ
ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ONLINE ΕΦΑΡΜΟΓΗ...

Περισσότερα...

Εργατική Πρωτομαγιά 2021..

Περισσότερα...

ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ 2020 ΙΝΕ ΓΣΕΕ – Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ Η ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ

Περισσότερα...

ΓΣΕΕ - ΑΠΟΦΑΣΗ 24ΩΡΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ...

Περισσότερα...

Καταγγελίες Εργαζομένων