Δελτίο Τύπου για Αποτελέσματα Παράστασης Διαμαρτυρίας

yp ergasiasΠραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 25/9/2013 παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εργασίας....

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
26.09.2013


Πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 25/9/2013 παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εργασίας από την Ομοσπονδίας μας και τα Εργατικά Κέντρα των μεγάλων Τουριστικών περιοχών για το εκρηκτικό κοινωνικό πρόβλημα της επιδότησης ανεργίας των εποχικά απασχολούμενων (η συντριπτική πλειοψηφία στον κλάδο) που θα τους περικοπεί με το τέλος της φετινής απασχόλησης εξαιτίας του πλαφόν των 450 ημερών επιδότησης που θέτει ο Ν. 3986/11.
Ο Υπουργός Εργασίας κος Ι. Βρούτσης παρά το γραπτό αίτημα και τις απανωτές οχλήσεις μας απουσίαζε στην εκλογική του περιφέρεια και συναντηθήκαμε με τον Υφυπουργό κ. Β. Κεγκέρογλου ο οποίος δεν είχε παρά μόνο κάποια συγκρατημένη αισιοδοξία και κινητικότητα στην κατεύθυνση της εξεύρεσης λύσης να μας εκφράσει.
Δηλώνουμε ότι θα επαναλάβουμε άμεσα το αίτημα μας για διαβούλευση με τον Υπουργό και ελπίζουμε αυτή τη φορά να ανταποκριθεί.


Υ.Γ: 1)Μας εξέπληξαν κάποια σχόλια του Βουλευτή της Ν.Δ. κου Αυγενάκη ο οποίος προσάπτει μομφή σε «κάποιους συνδικαλιστές που επιμένουν στις φωτογραφίες και στη στήριξη προσωπικών κομματικών επιλογών». Προφανώς υπονοεί την παρουσία του Βουλευτή της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κου Μ. Κριτσωτάκη στην παράσταση διαμαρτυρίας και στη συνάντηση με τον Υφυπουργό.
Δηλώνουμε ότι η ΠΟΕΕ-ΥΤΕ δεν προσκάλεσε κανέναν προσωπικά και ο Βουλευτής προσήλθε αυτοβούλως με την ιδιότητα του Υπεύθυνου του Τομέα Τουρισμού του κόμματος του. Μακάρι να είχε πράξει το ίδιο ο κ. Αυγενάκης και όποιος άλλος έχει ειλικρινή διάθεση να συμβάλει στην επίλυση του προβλήματος.
2) Είναι εκπληκτική η αδιαφορία της μειοψηφίας στον κλάδο (Δ.Α.Σ) που απουσίαζε και το ίδιο απογοητευτική ήταν η μη επίδειξη αλληλεγγύης των εργαζόμενων στον Τουρισμό από την Αθήνα. Αντίθετα θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους δεκάδες εργαζόμενους ( στην πλειοψηφία τους απλήρωτοι και σε επίσχεση εργασίας) που προσήλθαν από το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων & Εργαζομένων Επισιτισμού Ν.Εύβοιας.

Υπολογισμός Μισθού

Επικαιρότητα

 

 

ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΔΩΡΟΥ ΠΑΣΧΑ
ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ONLINE ΕΦΑΡΜΟΓΗ...

Περισσότερα...

Εργατική Πρωτομαγιά 2021..

Περισσότερα...

ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ 2020 ΙΝΕ ΓΣΕΕ – Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ Η ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ

Περισσότερα...

ΓΣΕΕ - ΑΠΟΦΑΣΗ 24ΩΡΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ...

Περισσότερα...

Καταγγελίες Εργαζομένων