ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕΕ-ΥΤΕ_04.2016

anakoinwsi 2 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕΕ-ΥΤΕ...

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

                                                Προς

                                                                                                       Τα Σωματεία – Μέλη της ΠΟΕΕ-ΥΤΕ

 

Συναδέλφισσες – φοι,

Το Εκτελεστικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας μας συνεδρίασε σήμερα και ομόφωνα αποφάσισε τη συμμετοχή μας στη 48ΩΡΗ Απεργία της ΓΣΕΕ για το Ασφαλιστικό με τη κατάθεση του σχετικού Νομοσχεδίου.

Επιπλέον έγινε ενημέρωση για τις εξελίξεις στις Κλαδικές Συμβάσεις και έλαβε σχετικές αποφάσεις τις οποίες σας θέτει υπόψη:

  1. Όπως γνωρίζετε για τον Επισιτισμό και τα Ζαχαρώδη βρισκόμαστε στη Διαιτησία (τριμελή) του ΟΜΕΔ όπου στα πλαίσια της διαπραγμάτευσης έγινε πρόταση από τους διαιτητές να γίνει ύστατη προσπάθεια από τα δύο μέρη για συμφωνία και υπογραφή Σύμβασης αντί της διαιτητικής απόφασης η οποία πιθανότατα δεν θα γίνει αποδεκτή από τους εργοδότες και θα προσφύγουν σε επόμενο στάδιο (πενταμελή Διαιτησία ή και δικαστική αμφισβήτηση). Πράγματι πραγματοποιήσαμε 2 συναντήσεις με τους εργοδοτικούς φορείς όπου στα μεν Ζαχαρώδη δεν υπήρχε σημείο σύγκλισης και ζητήσαμε οριστικά από τους Διαιτητές να προχωρήσουν σε Διαιτητική απόφαση. Στον Επισιτισμό ζητήσαμε να έχουμε γραπτή πρόταση μέχρι 20/04 και στην περίπτωση που υπάρξει ενδεχόμενη σύγκλιση θα συγκαλέσουμε Ολομέλεια Διοίκησης για να εκτιμήσει τις προτάσεις τους, διαφορετικά θα απαιτήσουμε και στο Τομέα αυτό Διαιτητική απόφαση.
  2. Το Εκτελεστικό Συμβούλιο ενημερώθηκε και αποδοκιμάζει την αιφνιδιαστική υπογραφή Επιχειρησιακής Σύμβασης από την πλειοψηφία του Δ.Σ. στο συγκρότημα του Πόρτο Καρράς με μειώσεις αποδοχών κατά 7% και άλλα θεσμικά ατοπήματα. Να θυμίσουμε ότι προηγήθηκε αίτηση διαγραφής της εργοδότριας εταιρείας από την Ένωση Ξενοδόχων Χαλκιδικής στις 31.12.2015. Το Σωματείο μας την ώρα που αναμέναμε την κλήρωση του μεσολαβητή, καθώς υπό την καθοδήγηση της Ομοσπονδίας είχε παραπέμψει την συλλογική διαφορά στον ΟΜΕΔ, υποχώρησε στις απειλές απολύσεων του επιχειρηματία και προχώρησε σε υπογραφή της σύμβασης χωρίς να νομιμοποιηθεί από τη Γενική Συνέλευση των μελών του.

Οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι οι παρεμβάσεις της Ομοσπονδίας δεν μπορούν και δεν έχουν πατερναλιστικό χαρακτήρα στα πρωτοβάθμια μέλη της, όμως εκτιμούμε ως πολύ κακή εξέλιξη την υπογραφή αυτής της Επιχειρησιακής Σύμβασης που ενδέχεται να δυναμιτίσει όλη την αγορά εργασίας στη Χαλκιδική θέτοντας υπό αμφισβήτηση την εφαρμογή της Κλαδικής Σύμβασης στα Ξενοδοχεία και από άλλους Ξενοδόχους.

 

Υπολογισμός Μισθού

Επικαιρότητα

 

 

Αμοιβή αργίας 28ης Οκτωβρίου...

Περισσότερα...

 

 

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΡΓΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ...

Περισσότερα...

 

 

ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΔΩΡΟΥ ΠΑΣΧΑ
ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ONLINE ΕΦΑΡΜΟΓΗ...

Περισσότερα...

Εργατική Πρωτομαγιά 2021..

Περισσότερα...

Καταγγελίες Εργαζομένων