ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ ATHENS LEDRA

αρχείο λήψης 1ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ ATHENS LEDRA...

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

01.06.2016

 

 

ΘΕΜΑ: ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ ATHENS LEDRA

Με μια ολιγόλογη ανακοίνωση η διαχειρίστρια εταιρεία ΑΣΤΥ Α.Ε. έθεσε σε αναστολή λειτουργίας το ξενοδοχείο Athens Ledra ένα από τα καλύτερα πεντάστερα ξενοδοχεία της Αθήνας. Το λουκέτο ήταν προδιαγεγραμμένο όσο η διαχειρίστρια εταιρεία πνιγμένη στα χρέη είχε αφεθεί στη τύχη της από τον άλλοτε κραταιό όμιλο της Οικογένειας Παρασκευαϊδη. Η ειρωνεία είναι ότι ήλθε με αυξημένες πληρότητες σε μια εποχή που μόνες τους θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ανάκαμψη.

Παρά τον υπερδανεισμό και τα χρέη της Εταιρείας προς το ΙΚΑ, Τράπεζες, εργαζόμενους και προμηθευτές η τελική ασφυξία και η αδυναμία συνέχισης της λειτουργίας προέκυψε από τη δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών του ξενοδοχείου αρχικά από το ΙΚΑ και ακολούθως από την Τράπεζα Alpha Bank η οποία κατέσχεσε ένα κρίσιμο ποσό που είχε συγκεντρωθεί από πληρωμές πελατών και ποδηγετώντας ουσιαστικά την Εταιρεία στην απόφαση της.

Το προσωπικό του ξενοδοχείου χωρίς τη παραμικρή ενημέρωση για τις προθέσεις της εταιρείας πλέον έχοντας κατέλθει σε επίσχεση εργασίας ως ελάχιστη απόπειρα διασφάλισης των δικαιωμάτων του, τίθεται σε δοκιμασία με άγνωστη κατάληξη προς το παρόν.

Απλήρωτοι από τα μέσα Μαρτίου με προβλήματα επιβίωσης οι περισσότεροι ελπίζουν μόνον σε ενδεχόμενη αναδιάρθρωση των επιχειρηματικών χρεών για την όποια ελπίδα διάσωσης των θέσεων απασχόλησης.

Σε κάθε περίπτωση ζητούμε από το Υπουργείο Εργασίας να παρέμβει και να στηρίξει τους εργαζόμενους, πρόκειται για πάνω από 200 θέσεις πλήρους ή μερικής απασχόλησης.

Θέλουμε να ελπίζουμε ότι η διαχείριση της αναστολής λειτουργίας του ξενοδοχείου και ο χειρισμός της απομάκρυνσης των πελατών δε θα πλήξει και θα δυσφημίσει τον Ελληνικό Τουρισμό σε αντίστοιχο βαθμό με το χειρισμό που επιφυλάχθηκε στην υπόθεση του ξενοδοχείου Πεντελικόν.

 

Επιστολή προς Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης pdf1

Υπολογισμός Μισθού

Επικαιρότητα

 

 

Αμοιβή αργίας 28ης Οκτωβρίου...

Περισσότερα...

 

 

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΡΓΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ...

Περισσότερα...

 

 

ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΔΩΡΟΥ ΠΑΣΧΑ
ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ONLINE ΕΦΑΡΜΟΓΗ...

Περισσότερα...

Εργατική Πρωτομαγιά 2021..

Περισσότερα...

Καταγγελίες Εργαζομένων