Δ.Τ. ΠΟΕΕ-ΥΤΕ για Υπ. Αποφ. περικοπής του εφάπαξ με ταυτόχρονη κατάργηση του δικαιώματος χορήγησης στους Ξενοδοχοϋπάλληλους πριν την συνταξιοδότηση, λόγω συμπλήρωσης 20ετούς ασφάλισης.

images copyΥπ. Αποφ. για περικοπή του εφάπαξ με ταυτόχρονη κατάργηση του δικαιώματος χορήγησης στους Ξενοδοχοϋπάλληλους πριν την συνταξιοδότηση, λόγω συμπλήρωσης 20ετούς ασφάλισης...

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

23/09/2016

  1. Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης δια χειρός του Υφυπουργού Αναστάσιου Πετρόπουλου ήρε τη διαφωνία της πλειοψηφίας του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΑΠΙΤ με την Κυβερνητική Επίτροπο και επέβαλε τη νέα περικοπή στις εφάπαξ παροχές του Ιδιωτικού Τομέα στα πλαίσια των .."αρχών της αναλογικότητας, της ανταποδοτικότητας και της ισότητας διασφαλίζοντας ότι το ποσό της εφάπαξ παροχής που θα καταβάλλεται στο δικαιούχο θα υπερβαίνει(!!) το σύνολο των εισφορών.                                                                                                                                                                            "Στην πράξη μετά το κούρεμα του 29,77% του 2012 και το νέο κατά 20% περίπου, απομένει ως εφάπαξ η επιστροφή των εισφορών.
  2. Επιπρόσθετα απάντησε σε ερώτημα του Τομέα Ξενοδοχοϋπαλλήλων αν μετά τα προβλεπόμενα του Ν.4387/2016 συνεχίζει να ισχύει ο Ν.2768/1999 (Νόμος Παπαϊωάννου) που επαναχορήγησε τη λήψη του εφάπαξ με τη συμπλήρωση 20ετούς ασφάλισης. Ο Υφυπουργός ως νέος Σιούφας κατήργησε αλακάρτ τον παραπάνω νόμο και οδήγησε στη συνταξιοδότηση όλες τις αιτήσεις απονομής μετά τις 13/05/2016. Διατήρησε σε ισχύ όμως τη διάταξη που προβλέπει την επιστροφή των εισφορών σε όσους Ξενοδοχοϋπάλληλους έχουν λάβει το εφάπαξ με 20ετία και θα συμπληρώσουν έως τη συνταξιοδότηση 60 τουλάχιστον πλήρεις μηνιαίες καταβολές.        

Καταληκτικά η Ολομέλεια της Διοίκησης της Ομοσπονδίας κατά τη συνεδρίαση της 22/09/2016 αποφάσισε ομόφωνα να προσφύγει στο Σ.τ.Ε. σε συνεργασία και με τις άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις που εμπλέκονται στο ΤΑΠΙΤ κατά του άθλιου αντιασφαλιστικού εκτρώματος της Κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που ισοπεδώνουν ερήμην τους τα δικαιώματα των ασφαλισμένων του Ταμείου Πρόνοιας Ιδιωτικού Τομέα, το οποίο ουδέποτε χρηματοδοτήθηκε από το Κράτος, νομοθέτησαν χωρίς να προηγηθεί η παραμικρή διαβούλευση και χωρίς αναλογιστικές μελέτες περιέκοψαν εκ νέου τις εφάπαξ παροχές ενοποιώντας ελλειμματικά και μη ελλειμματικά Ταμεία χωρίς καμία διασφάλιση οικονομικής και λογιστικής αυτοτέλειας.

pdf1 ΓΠ 4220_22-09-2016 ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ_ΓΙΑ 20ΕΤΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ

pdf1ΓΠ 4177_20-09-2016 ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ_ΑΡΣΗ ΔΙΑΦΩΝΙΑΣ ΚΥΒ.ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ ΕΠΙ ΤΩΝ 445-453_2016 ΑΔΣ ΤΑΠΙΤ

 

 

 

Υπολογισμός Μισθού

Επικαιρότητα

 

 

ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΔΩΡΟΥ ΠΑΣΧΑ
ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ONLINE ΕΦΑΡΜΟΓΗ...

Περισσότερα...

Εργατική Πρωτομαγιά 2021..

Περισσότερα...

ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ 2020 ΙΝΕ ΓΣΕΕ – Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ Η ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ

Περισσότερα...

ΓΣΕΕ - ΑΠΟΦΑΣΗ 24ΩΡΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ...

Περισσότερα...

Καταγγελίες Εργαζομένων