ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕΕ-ΥΤΕ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

anakoinwsiΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΦΑΠΑΞ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ         

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΦΑΠΑΞ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016 - ΩΡΑ 12:00μ.μ.

 

Συναδέλφισσες – οι,

Η Κυβέρνηση με το Ν.4387/2016 και ακολούθως με πρόσφατες Υπουργικές αποφάσεις του Υφυπουργού Α. Πετρόπουλου κατάφερε καθοριστικά χτυπήματα στο εφάπαξ του Ιδιωτικού Τομέα:

  1. Καταργεί το ΤΑΠΙΤ ως συνέχεια του ΤΑΞΥ ενοποιώντας την Πρόνοια με τα ελλειμματικά επικουρικά Ταμεία. Αρπάζει την περιουσία μας, τις εισφορές και τα αποθεματικά μας (168 εκ. € περίπου χωρίς να υπολογίζονται όσα παρακρατεί το ΙΚΑ με τις υποτίθεται μη οριστικοποιημένες ΑΠΔ) καταργώντας κάθε έννοια οικονομικής και λογιστικής αυτοτέλειας. Φαίνεται ότι τα σχέδια του Υπουργείου είναι να χρηματοδοτήσουν τα ελλείμματα της επικουρικής Σύνταξης και καμία αισιοδοξία δεν αφήνουν για συνέχιση καταβολής των εφάπαξ πολύ σύντομα.
  2. Κουρεύουν εκ νέου τα απονεμόμενα εφάπαξ σύμφωνα με το μαθηματικό τύπο για όλες τις αιτήσεις από 01.09.2013 έως 13.05.2016 και μαζί με την προηγούμενη περικοπή κατά 29,77% το οδηγούν σε επίπεδα επιστροφής εισφορών αυθαίρετα, χωρίς αναλογιστικές μελέτες και χωρίς δημόσια διαβούλευση με τους εκπροσώπους των ασφαλισμένων.
  3. Καταργούν από 13.05.2016 το κατοχυρωμένο δικαίωμα των Ξενοδοχοϋπαλλήλων στη λήψη του εφάπαξ, οδηγώντας όλους τους συναδέλφους στη σύνταξη, καταργώντας ώριμα ασφαλιστικά δικαιώματα αλλά και τις υποβληθείσες αιτήσεις των τελευταίων μηνών.

Συναδέλφισσες – οι,

Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων και συναφών επαγγελμάτων Ν. Αττικής (υποτίθεται μέλος της Ομοσπονδίας τρομάρα τους) φρόντισε να κηρύξει 24ΩΡΗ Απεργία για την ίδια ημέρα αλλά με συγκέντρωση με ..διακριτή απόσταση ασφαλείας από την κινητοποίηση των κλάδων που συμμετέχουν στο ΤΑΠΙΤ, σε ένα θέμα που στα λόγια κόπτονται στην ανακοίνωση τους για την ενότητα όλων των εργαζομένων, αλλά μόνο την ενότητα δεν προάγουν με τις πράξεις τους.

Αν όμως μια κορυφαία κατάκτηση του κλάδου όπως το εφάπαξ δεν μπορεί να κινητοποιήσει ενωτικά τις δυνάμεις μας, τότε απομένει ο βίαιος σεχταρισμός των νεοσταλινικών απολιθωμάτων που βρίσκουν νόημα στη ζωή τους και εστιάζουν τη δράση τους στα κηρύγματα μίσους κατά Κυβερνήσεων, ιδιωτικών επιχειρηματικών συμφερόντων, ΓΣΕΕ, ΕΚΑ, Ομοσπονδία Επισιτισμού – Τουρισμού! (με όποια σειρά θέλετε!)

Δεν πρόκειται να τους παρακολουθήσουμε και δεν πρόκειται να μπούμε σε πλειοδοσία αγωνιστικότητας σχετικά με την κήρυξη της μεγαλύτερης απεργιακής κινητοποίησης, αφού κήρυξαν 24ΩΡΗ Απεργία καλύπτει τους εργαζομένους της Αττικής, εξάλλου δεν είναι αυτοσκοπός η διάρκεια της απεργίας, ο στόχος είναι οι εργαζόμενοι να ενισχύσουν τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εργασίας.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του Κλάδου στην Αττική και όσους έχουν τη δυνατότητα από την Περιφέρεια να προσέλθουν στη συγκέντρωση των Κλαδικών Ομοσπονδιών που συναπαρτίζουν το ΤΑΠΙΤ και εκπροσωπούν τους Ασφαλισμένους στο Διοικητικό του Συμβούλιο στο Υπουργείο Εργασίας την Τετάρτη 12.10.2016 και ώρα 12:00μ.μ.

Οφείλουμε όλοι να αντισταθούμε στην διασπαστική δράση μιας μερίδας των συνδικάτων, στον αυταρχισμό και τις αρπακτικές διαθέσεις της Κυβέρνησης που παραβιάζουν συστηματικά, θεμελιώδη εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα.

 

Υπολογισμός Μισθού

Επικαιρότητα

 

 

ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΔΩΡΟΥ ΠΑΣΧΑ
ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ONLINE ΕΦΑΡΜΟΓΗ...

Περισσότερα...

Εργατική Πρωτομαγιά 2021..

Περισσότερα...

ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ 2020 ΙΝΕ ΓΣΕΕ – Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ Η ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ

Περισσότερα...

ΓΣΕΕ - ΑΠΟΦΑΣΗ 24ΩΡΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ...

Περισσότερα...

Καταγγελίες Εργαζομένων