24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Α.Ξ.Ε. Αστήρ Γλυφάδας – Βουλιαγμένης

asteras 631 355 Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Α.Ξ.Ε. Αστήρ Γλυφάδας – Βουλιαγμένης - 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ, Τρίτη 08.11.2016...

 

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

07.11.2016


Η περιφερειακή μας οργάνωση Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Α.Ξ.Ε. Αστήρ Γλυφάδας – Βουλιαγμένης κλιμακώνοντας τις απεργιακές κινητοποιήσεις αποφάσισε την κήρυξη 24ΩΡΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ την Τρίτη 08.11.2016 (06:00π.μ. – 06:00π.μ της επομένης) εν όψει της διακοπής λειτουργίας του συγκροτήματος του Αστέρα Βουλιαγμένης, αφού κατά τη διάρκεια προειδοποιητικής στάσης εργασίας τη περασμένη Τετάρτη υπήρξε συνάντηση με εκπρόσωπο των επενδυτών, ο οποίος σε καμία περίπτωση δεν ήθελε να δεσμευτεί για τη διασφάλιση των εργαζομένων κατά το χρονικό διάστημα της εκτεταμένης ανακαίνισης που προσδιορίζεται γύρω στους 18 μήνες.
Ουσιαστικά πρότεινε εθελούσια έξοδο και μόνον, για το συνεχούς απασχόλησης προσωπικό εγκαταλείποντας στη τύχη τους, τους εκατοντάδες εποχικά εργαζόμενους.

Φαίνεται ότι οι επενδυτές των εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ έχουν άγριες διαθέσεις για την απασχόληση και ζητούμε από την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Εργασίας να επέμβουν άμεσα, η συμφωνία μεταβίβασης οφείλει να λάβει υπόψη την επιβίωση εκατοντάδων οικογενειών, η μεταβολή του προσώπου του εργοδότη δεν επηρεάζει την εφαρμογή των υπέρ των εργαζομένων εργατικών διατάξεων και οι εργασιακές σχέσεις που είχε συνάψει ο προηγούμενος και αποχωρών εργοδότης εξακολουθούν να ισχύουν και να δεσμεύουν το διάδοχο.

Το σωματείο μας απαιτεί ξεκάθαρη γραπτή δέσμευση των επενδυτών για διασφάλιση του συνόλου των εργαζομένων και όλων των υφιστάμενων θέσεων απασχόλησης στο συγκρότημα.

Η ΠΟΕΕ-ΥΤΕ καλεί σε συμπαράσταση το συνδικαλιστικό κίνημα του κλάδου, στηρίζοντας με κάθε μέσο και τρόπο τον αγώνα τους.

Υπολογισμός Μισθού

Επικαιρότητα

 

 

ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΔΩΡΟΥ ΠΑΣΧΑ
ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ONLINE ΕΦΑΡΜΟΓΗ...

Περισσότερα...

Εργατική Πρωτομαγιά 2021..

Περισσότερα...

ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ 2020 ΙΝΕ ΓΣΕΕ – Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ Η ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ

Περισσότερα...

ΓΣΕΕ - ΑΠΟΦΑΣΗ 24ΩΡΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ...

Περισσότερα...

Καταγγελίες Εργαζομένων