ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΣΤΑ EVEREST

αρχείο λήψης copyΔελτίο Τύπου ΠΟΕΕ-ΥΤΕ για το θανατηφόρο δυστύχημα στα Everest...

 

 

Η έκφραση οδύνης του Πρωθυπουργού της χώρας, καθώς και κάθε άλλου "εγγυητή της εργατικής νομοθεσίας" για την τραγική απώλεια της αδικοχαμένης εργαζόμενης μετά τη φονική έκρηξη στο ταχυφαγείο Everest, ηχεί ως κροκοδείλιο δάκρυ. Η Κυβέρνηση έχει την πολιτική ευθύνη και δεν την αναλαμβάνει όσο περιορίζεται σε ευχολόγια περί "απαραίτητων ερευνών για την πλήρη εξακρίβωση των αιτιών και απόδοσης ευθυνών, για την πρόληψη ανάλογων περιστατικών στο μέλλον".

Γνωρίζει την απορύθμιση που επικρατεί στον επισιτιστικό τομέα με τη συστηματική καταπάτηση βασικών κανόνων υγείας και ασφάλειας, σε συνδυασμό με τα ανύπαρκτα εργασιακά δικαιώματα ειδικά στα ταχυφαγεία και στις νεοανοικόμενες μικρές επιχειρήσεις που αποτελούν αποικίες ευελιξίας και βάναυσων εργασιακών σχέσεων, που φυτρώνουν σαν μανιτάρια και αναπτύσσονται συχνά σε ελάχιστα τετραγωνικά, σε υπόγεια και πατάρια χωρίς στοιχειώδεις προϋποθέσεις ασφαλείας και εξόδους κινδύνου για τους εργαζόμενους και τους πολίτες.

Όσο οι προληπτικοί έλεγχοι των αποστελεχωμένων ελεγκτικών μηχανισμών αδυνατούν να διαπιστώσουν και να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά την εργοδοτική αυθαιρεσία και παραβατικότητα, τέτοιου είδους τραγικά περιστατικά είναι νομοτελειακά βέβαιη η επανάληψη τους.

Η ΠΟΕΕ-ΥΤΕ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια για την απώλεια τους και εύχεται γρήγορη ανάρρωση στους τραυματίες.

Υπολογισμός Μισθού

Επικαιρότητα

 

 

Αμοιβή αργίας 28ης Οκτωβρίου...

Περισσότερα...

 

 

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΡΓΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ...

Περισσότερα...

 

 

ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΔΩΡΟΥ ΠΑΣΧΑ
ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ONLINE ΕΦΑΡΜΟΓΗ...

Περισσότερα...

Εργατική Πρωτομαγιά 2021..

Περισσότερα...

Καταγγελίες Εργαζομένων